Predavanje

Carlos Vasquez na Af

Autor/izvor: DAZ 24/10/2013

Na Arhitektonskom fakultetu će u četvrtak, 24.10. u 18 h, u dvorani 317, predavanje održati čileanski arhitekt koji radi u New Yorku Carlos Vasquez.

Carlos Vasquez od 2006. radi za UNICEF, na terenu i u UNICEF-ovim uredima. Predavanje će uspostaviti okvir za raspravu o prednostima multidisciplinarnog pristupa školskim sredinama i pozitivne učinke takvog pristupa za djecu. Uloga arhitekture je presudna, ali to je jedna od mnogih dimenzija koje imaju učinak u svakodnevnom životu djece koja uče. Predavanje će predstaviti rad UNICEF-a u odnosu na uvjete za učenje, u kontekstu razvoja i u hitnim slučajevima (prirodne i ratne katastrofe). Bit će pokazani primjeri akcijskog rada koji stvaraju inovativna rješenja u okolnostima kada su resursi za učenje oskudni, a  stavljanjem interesa djeteta u središte procesa projektiranja. Globalna perspektiva predavanja može otvoriti dijalog o prednostima multidisciplinarnog rada i u odnosu na tendencije i prostore za učenje u Hrvatskoj. Predavanje je ujedno i uvod u interdisciplinarnu radionicu ‘Prostori učenja u tranziciji’ koja će se održati od 24. do 27. listopada.

Više informacija www.educationandtransition.org

Pozivnicu preuzmite ovdje.

nbsp;

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Rezultati

Spomen soba "Tigrova"

29/09/2020

Objavljujemo rezultate Natječaja za izradu idejnog rješenja uređenja, likovnog postava i opremanja Spomen sobe poginulih i nestalih „Tigrova“ u Domovinskom ratu.


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: