Francuski paviljon

Budućnost Francuskog paviljona

Autor/izvor: DAZ / kultura promjene SC / vizkultura.hr 05/05/2014

Časopis Život umjetnosti i Kultura promjene SC pozivaju vas u utorak 6. svibnja, na javni razgovor Vidim budućnost@Francuski paviljon, koji će se održati u Francuskom paviljonu / SC, Savska 25/ s početkom u 18 sati. U razgovoru će sudjelovati mr. sc. Alan Braun, Miran Kurspahić, Saša Šimpraga i Davor Sanvincenti. Moderatorica  je Marta Kiš. Razgovor je dio programa Umjetnička vrtna kućica.

Francuski paviljon izgrađen je davne 1937. godine, prema projektu inženjera Bernarda Lafaillea i arhitekta Roberta Camelota, a svojim je inovativnim građevinskim rješenjima već tada prepoznat kao izuzetno ostvarenje paviljonske arhitekture. Nakon niza godina zapostavljanja, koja su rezultirala propadanjem, u 2014. godini završava se obnova Francuskog paviljona. Prostor je zadržao svoju izložbenu namjenu, ovog puta kulturnog, a ne sajmišnog, predznaka. Upravo zbog svoje arhitektonske zanimljivosti, prostor paviljona nameće se kao izuzetan primjer višenamjenskog, zahtjevnog, ali i inspirativnog prostora, čija budućnost je u fokusu ovog razgovora.

Razgovor je dio programa Umjetnička vrtna kućica, koji od 2013. provodi uredništvo Života umjetnosti – časopisa za suvremena likovna zbivanja u suradnji s drugim institucijama i istaknutim akterima akademske i umjetničke scene.

Fotografija naslovnice: Damir Žižić
Više o programu možete pronaći na: www.zivotumjetnosti.blogspot.com

Organizatori: Institut za povijest umjetnosti (Život umjetnosti – časopis za suvremena likovna zbivanja), Sveučilište u Zagrebu, Studentski centar, Kultura promjene

izvor: vizkultura.hr / kultura promjene

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: