Izložba i predavanje

Ažman Venturi 2005-2010 na Af

Autor/izvor: DAZ 04/04/2013

U četvrtak 11. travnja 2013. u 12.00 sati u Auli Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu otvara se izložba arhitekata prof. dr. Lučke Ažman Momirski i prof. Marca Venturija. Istog dana u 19.00 sati u velikoj dvorani fakulteta arhitekti će održati predavanje pod naslovom „Urbanism of the Change“

U svijetu, koji se mijenja brže od arhitekture, urbani projekti postaju izazov za projektiranje, kroz kojeg se razvija urbani krajolik i koji također vodi do potpuno novih disciplina. Izložba predstavlja najnovije inovativne projekte dvojice arhitekata – prof. dr. Lučke Ažman Momirski i prof. Marca Venturija, koji rade na Sveučilištima u Ljubljani i Veneciji i obuhvaća radove pet godina (2005/2010): deset natječaja (pet nadgrađenih radova i dva prijedloga u drugom natječajnom krugu), primjere obnove povijesne, urbanističke cjeline i vrlo praktične intervencije kultiviranja krajolika.

Prikazani su brojni pristupi: inovacije u stambenoj izgradnji kao instrument za razmišljanje o promjenama u načinu života (Stanežiče); inovacije u mjerilu, koje uključuju stvaranje novih industrijskih krajolika, rješavanje problema starih povijesnih gradova, nove oblike turizma i nove pristupe u poljoprivrednim interesima (Koper / Capodistria); razvoj do sada nesagledanih potencijala konsolidiranih mjesta (Rovigo, Koper / Capodistria); trodimenzionalni rad za dostizanje gustoće i istovremeno snage iz toga izvedenih slojeva i površina (Goriška brda, Belluno).

Izložba ostaje otvorena do 25. travnja.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: