Radionica

Arhitektura fortifikacija na Brijunima

Autor/izvor: Ministarstvo kulture 01/09/2011

Međunarodna radionica arhitekture fortifikacija održavat će se na otocima Veliki i Mali Brijun od 28. kolovoza do 6.rujna. Desetogodišnja obljetnica održavanja Radionice ujedno biti će i prilika da se na međunarodnom stručno-znanstvenom skupu sa stručnjacima drugih zemalja koji se bave tom problematikom 2. i 3. rujna razmjeni iskustava u vezi s prezentacijom i upravljanjem specifičnim fortifikacijskim nasljeđem.

U sklopu teme Stručna i znanstvena istraživanja i izrada koncepcije primjerene uporabe austrougarskih fortifikacija na Brijunima 28. kolovoza započet će s radom 10. Međunarodna radionica arhitekture fortifikacija. Ove su godine njezini sudionici studenti stručnih usmjerenja: arhitektura, krajobrazna arhitektura i građevinarstvo iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Poljske, i Ukrajine. Programom zacrtani radovi odvijat će se pod vodstvom inozemnih i tuzemnih stručnjaka za pojedine zadatke koji će uz rad na terenu održati više predavanja na temu razvoja, zaštite, sanacije i prilagodbe fortifikacijske arhitekture suvremenim potrebama.

Desetogodišnja obljetnica održavanja Radionice ujedno biti će i prilika da se na međunarodnom stručno-znanstvenom skupu sa stručnjacima drugih zemalja koji se bave tom problematikom 2. i 3. rujna razmjeni iskustava u vezi s prezentacijom i upravljanjem specifičnim fortifikacijskim nasljeđem. Kao i svake godine početak će rada obilježiti izložba rezultata iz prethodne godine. Radionica svoje aktivnosti završit će 6. rujna 2011. prezentacijom obavljenih zadataka.

Program radova

1. Dovršenje radova započetih prošle godine na evidenciji tehničkoga stanja i inventarskom snimanju utvrda na Penedi.
2. Urbanističko-arhitektonska inventarizacija forta Peneda i vojarni na lokacijama Giacone, Pisak
3. Krajobrazne analize forta Peneda, te studije novih sadržaja za vojarnu na lokaciji Pisak
4. Prijedlozi za urbanističko-arhitektonsko i krajobrazno uređenje otoka Mali Brijun i lokacije Pisak

Vrijeme održavanja Radionice

28. kolovoza – 6. rujna 2011.

Mjesto rada

o.Veliki Brijun: lokacija Peneda i Giacone
o. Mali Brijun: otok i lokacija Pisak

 
 
 
 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: