Ciklus tribina Alena Žunića

Arhitektura / dobrog / stanovanja

11/12/2018

Razgovor sa dva arhitekta – Tomislavom Ćurkovićem i Zoranom Zidarićem
13. 12. 2018. u 19 h, KIC, Preradovićeva 5, Zagreb

Već gotovo tri desetljeća arhitektonski ured Dva arhitekta predstavlja jedan od najrelevantnijih hrvatski biroa za projekte u domeni individualnog stanovanja. Dok je u Hrvatskoj 80% dozvola za gradnju namijenjeno obiteljskim kućama često upitne kvalitete, Dva arhitekta su uspjeli 'odskočiti' svojim prepoznatljivim arhitektonskim rukopisom, visokom razinom inovativnosti i kreativnosti.

Iz zavidnog repertoara ranih projekata interijera do recentnih vila i obiteljskih kuća, osnivači ureda arhitekti Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić pokazati će neke od svojih istaknutih realizacija, a kroz razgovor će se detaljnije ispitati koji su izazovi u djelovanju današnjeg arhitekta, posebno u okruženju gdje sve češće investitori (misle da) znaju više od struke. Kako se snalaze u najezdi brojnih naizgled atraktivnih vila i kuća koje dominiraju popularnim web stranicama kao što su ArchDaily ili Dezeen? I kako uopće educirati klijenta o vrijednostima dobre arhitekture?

Uspješnost njihovih projekata višestruko je potvrđena u domaćim okvirima brojnim stručnim nagradama (npr. Bernardo Bernardi, Drago Galić, Nagrada grada Zagreba), a njihov rad je prepoznat i na internacionalnoj razini priznanjima kao što su Cemex Awards, Wienerberger Brick Award, The Plan Awards, American Architecture Prize i World Architecture Festival. Redovito su publicirani i prisutni u arhitektonskim časopisima u Hrvatskoj, ali i izvan lokalnih granica regije, a u KIC-u će široj publici pokušati objasniti što je za njih arhitektura, kako stvaraju dojmljive kreacije i što su osnovni postulati njihova djelovanja.

Kroz razgovor s voditeljom tribine Alenom Žunićem, i pitanjima iz publike stvara se dijalog kojim napokon i javnost izvan uže struke zainteresirana za kulturu izgrađenog prostora ima priliku pobliže upoznati neka od istaknutih imena naše arhitektonske scene.

Alen Žunić

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“


VIII Dani zagrebačke arhitekture 2018

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:

Partneri:

 


 

Medijski partneri:


Sponzori: