Arhitektonska izvrsnost

Architizer pokreće Nagradu A +

Autor/izvor: DAZ 24/10/2012

Vodeća arhitektonska digitalna platforma udružuje snage s čelnicima industrije kako bi pokrenula novu generaciju nagrada – kojima će se odavati priznanja za prostore i građevine te ljudima koji su ih oblikovali.

Architizer, vodeća svjetska online platforma za arhitekturu, najavio je pokretanje Architizer A + nagrade u čast najboljih svjetskih prostora i građevina te kreativnih snaga iza njih. Nagrada, pokrenuta u suradnji s producentima Webby Awards, izvanredna je na mnogim područjima: ima više od 200 žiratora, dodjeljivat će se u više od 50 kategorija, trofej je dizajnirala tvrtka Snarkitecture, ista tvrtka koja proizvodi Emmyje, a posebnost čini i crveni gala tepih u New Yorku svibnju 2013.

Rok za prijave za Architizer A + Nagrade je 9. studeni 2012. Prijave se zaprimaju na stranici.
Raznoliki žiri je simbol jedinstvenog pristupa Architizera Nagradi A +. Žiri se sastoji od arhitekata, vodećih osoba s područja kulture, razvoja, brandiranja i drugih poslovnih lidera koji naručuju i podržavaju veliku arhitekturu u cijelom svijetu.

Među njima su: Steven Holl (Steven Holl Architects), Charles Renfro (DS+R), Bjarke Ingels (BIG), Ben van Berkel (UNStudio), David Rockwell (David Rockwell Group), Tom Kundig (Olson Kundig Architects), John Edelman (Design Within Reach), Roy Kim (Extell Development), Jason Millhouse (Ritz Carlton), Elisa Ours (Corcoran Sunshine), Laurent Vernhes (Tablet Hotels), Josh Rubin (Coolhunting), Charles Adler (Kickstarter), Ben Kaufman (Quirky), Cameron Sinclair (Architecture for Humanity), David van der Leer (Guggenheim), Barry Bergdoll (MoMA), Iwan Baan (fotograf).

"Temeljno uvjerenje Architizera je da je svatko ljubitelj arhitekture, iako to možda i ne zna, a naš je posao podsjeti ih na to. Zato je naš žiri se sastoji od vodećih mislilaca i kreatora arhitekture, ali i ono što arhitekturu nadilazi", kaže Marc Kushner, predsjednik Uprave Architizera.

Nekonvencionalno partnerstvo između Architizera i tvrtke Recognition Media, producenata Webby Awards, dodatno podupire jedinstvenu i nepokolebljivu viziju utemeljitelja nagrade A +. Spajanjem arhitektonskog znanja sa 16-godišnjom institucijom poznatom po pionirskom priznanju izvrsnosti na internetu, nagrada A + zalaže se za jedinstveni pristup najboljim svjetskim građevinama i prostorima.

A + nagrade imaju više od 50 kategorija podijeljenih u dva dijela: Tipološke nagrada i Plus nagrade. Tipološke kategorije su otvorene za zgrade dovršene u protekle tri godine, uključujući i stambene, poslovne, kulturne i institucionalne. Plus nagrade dodjeljivat će se za izvedeni i neizvedeni rad te će isticati ulogu arhitekture u služenju potrebama suvremenog društva. Kako se svijet nosi s klimatskim promjenama, novim tehnologijama i demografskim promjenama, arhitekti su uvijek na prvim linijama ti koji to odražavaju u gradnji. Dodatni poticaj Plus nagradama daju kategorije kao što su + Branding, + Urbana transformacija, + Vrijeme i još mnoge.

Kako bi pobjednicima uručili izuzetni eksponat, Architizer je kipić + nagrade naruči od tvrtke Snarkitecture, okaj surađuje s ekipama koje dodjeljuju MTV i Emmy nagrade. Upečatljiv dizajn usklađen je s duhom ovog pionirskog programa dodjele. "Predmeti i instalacije koje stvara Snarkitecture... gotovo uvijek su zbunjujuće, namjerno izazivajući očekivanja", piše The New York Times.

Na gala događaju 16. svibnja 2013. neće biti panela ni tematskih rasprava. Architizer će jednostavno organizirati veliki party u New Yorku u čast dodjele nagrada te će proglasiti Tvrtku godine, Zgradu godine te Klijenta godine.


Više o nagradama Architizer A +

____
Fotografija: Kipić nagrade A+; Snarkitecture and the Architizer A+ Awards

 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: