Predavanje

Andrés Cánovas u Oris Kući arhitekture

Autor/izvor: DAZ / oris.hr 10/03/2016

U ponedjeljak, 14. ožujka 2016. u 19:00 sati u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) Andrés Cánovas, slavni španjolski arhitektodržat će predavanje naziva Les types and more topos. Andrés Cánovas govorit će o vezi društvenog konteksta i kolektivnog stanovanja te će se osvrnuti na viđenje arhitekture kao baštine sadašnjosti i budućnosti.  

Andrés Cánovas,  Atxu Amann, i Nicolás Maruri 1987. godine otvaraju ured u Madridu. Od tada podučavaju na ETSAM-u (Madridskom fakultetu arhitekture). Usmjereni su na istraživanje novih stambenih tipologija sukladnih suvremenim javnim prostorima i urbanim problemima.

Kao ured osvojili su više od sedamdeset nacionalnih i međunarodnih nagrada poput Nagrade grada Madrida za najbolji POS stambeni blok, Nagrade grada Murcije za najbolji arhitektonski prijedlog, Prve nagrade na bijenalu u Zaragozi, Državne nagrade za stambenu arhitekturu te Državne nagrade za očuvanje arheološke baštine 2012. godine.

Posljednje izložbe: AA u Londonu, NAI Rotterdam, IIT Chicago, Arizona CAPLAN, Venecijanski bijenale, Institut Cervantes u Riu, Sao Paolo, Pariz, Rim, New York, AEDES galerija u Berlinu, RUBA u Londonu, mnoge arhitektonske visoke škole i učilišta u Španjolskoj. Njihovi radovi objavljeni su u više od tristo časopisa i knjiga diljem svijeta.


Ulaz na predavanje je slobodan. Predavanje će biti na španjolskom jeziku uz simultano prevođenje na hrvatski.
Fotografija: Projekt 118 – stambeni blok u Madridu, Španjolska

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati

Rezultati

Tematski park "Hrvatska u malom"

09/12/2019

Objavljujemo rezultate natječaja za izradu rješenja Tematskog parka „Hrvatska u malom“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: