Konferencija

Akupunktura grada na konferenciji u Novom Sadu

Autor/izvor: DAZ 03/12/2012

Prošli tjedan, 27. studenog, projekt Akupunktura Grada (City Acupunture) prezentiran je na konferenciji Kultura u Vojvodini deo kreativne Evrope – perspektive, vizije, mogućnosti, održanoj u Velikoj sali Skupšine AP Vojvodine u Novome Sadu.

Konferenciju su organizirali Fond Evropski poslovi AP Vojvodine, Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, a predstavila je okvire za kreativno djelovanje u kulturi u Vojvodini, s naglaskom na programe financirane iz fondova EU-a.

U ime kulturne kontaktne točke Nevena Paunović predstavila je program Kreativna Europa, Tatjana Kalezić uputila je sudionike u organizacijske odlike Klastera kreativnih industrija dok su Dimitrije Vujadinović (Balkankult fondacija) i Miroslav Keveždi (Zavod za kulturu Vojvodine) kroz svoja izlaganja i međusobnu diskusiju polemizirali pristupe kulturnom djelovanju između tradicijskih vrijednosti i suvremenih liberalnih metoda, u kontekstu multinacionalnog kulturnog kruga Vojvodine.

Drugi dio konferencije obilježile su prezentacije najboljih primjera projekata kulturne sfere iz Sovačke, Madžarske, Hrvatske i Vojvodine, financiranih iz fondova EU.

Prema preporuci Kulturne kontaktne točke Ministarstva kulture RH, iako još u početnoj fazi, projekt City Acupunture odabran je da na konferenciji predstavlja primjer dobre prakse korištenja EU sredstava iz Hrvatske.

U kratkoj polusatnoj prezentaciji Rene Lisac predstavio je osnovne elemente projekta, dosadašnje rezultate i iskustva s naglaskom na djelovanje u interkulturalnom okruženju, te osvrnuo se na dugoročne ciljeve i nastavak projekta nakon istjecanja projektnog perioda od dvije godine.

Projekt je prihvačen s velikim zanimanjem, posebno vezano za interdisciplinarni pristup djelovanju u javnom prostoru kao i složenu organizacijsku strukturu projekta.


Više o konferenciji:
Kultura u Vojvodini deo kreativne Evrope – perspektive, vizije, mogućnosti

Više o projektu:
Akupunktura grada 
 

 

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati

Rezultati

Tematski park "Hrvatska u malom"

09/12/2019

Objavljujemo rezultate natječaja za izradu rješenja Tematskog parka „Hrvatska u malom“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: