Radionica

Akcija kvart i akupunktura* grada: RADIONICA: TREŠNJEVKA

Autor/izvor: Zvonimir Rakijasic 11/10/2010

Dvadesetak studenata s Arhitektonskog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti, Studija dizajna i Agronomskog fakulteta u Zagrebu u okviru radionice na Trešnjevci od 8.-11. listopada 2010.  kritički i kreativno reagiraju na doživljaj i čitanje prostora gradskih kvartova i u njima specifičnih pojava i potreba, na arhitektonsku, umjetničku i drugu idejnu produkciju, javnu akciju koja je produkt doživljaja prostora i komunikacijske situacije sa stanovnicima i mjestom radionice.

Radionica će se baviti temom socijalnog, urbanog, javnog i intimnog prostora Trešnjevke, njegovog oživljavanja u zanemarene i potencijalne lokacije ključne za život Trešnjevke, proizašla i iz mišljenja stanovnika i korisnika kvarta, koje pozivamo na suradnju. Radionica uključuje četverodnevni rad mentora i studenata, završnu prezentaciju s gostima kritičarima i izložbu, a radionicu će pratiti i predavanja stručnjaka s temama relevantnim za radionicu.

Kao najava radionice, zgrada Zagrepčanke, na istočnom rubu Trešnjevke, biti će korištena kao gigantski ekran gdje će tijekom noći osvijetljenim prozorima, svijetliti različite poruke i grafike...

petak 8. listopada od 10-13 sati
ciklus predavanja ARHITEKSTURA*:

  • dr. sc. Feđa Vukić, Identitet i sustav grada
  • Kristina Careva, d.i.a.: Urbana umjetnost
  • Rene Lisac, d.i.a: Akupunktura grada
  • dr. sc. Fedor Kritovac: Trešnjevka/Izvori, poticaji, mjesta

ponedjeljak 11. listopada u 19 sati
izložba prezentacija radova nastalih i sklopu radionice

Centar za kulturu Trešnjevka
Galerija Modulor, Park Stara Trešnjevka 1

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: