Izložba

54. Venecijansko bijenale / Antonio G. Lauer i BADco.

Autor/izvor: Culturenet.hr 06/06/2011


U sklopu  54. Venecijanskog bijenala, koje se održava  od 4. lipnja do 27. studenoga, izložbom 'Potrebno je živjeti samouvjereno... gledajući', predstavlja se rad konceptualnog umjetnika Antonia G. Lauera (a.k.a. Toma Gotovca) i izvedbene skupine BADco, prema kustoskoj koncepciji kolektiva 'Što, kako i za koga / WHW', kojeg čine Ana Dević, Ivet Ćurlin, Nataša Ilić i Sabina Sabolović.

Temelj izložbe 'Potrebno je živjeti samouvjereno... gledajući' jedna je od Gotovčevih rečenica koje opisuju njegov rad: 'Stalno me kopka što je to u odnosu između mojih očiju i onoga što gledam'. Umjetnika Antonia G. Lauera (a.k.a. Toma Gotovca)  kustosice predstavljaju paradigmatskim filmovima i performansima.
 
Izvedbena skupina  BADco. postavlja site-specific instalaciju i intervenciju / Odgovornost za viđeno: Priče iz negativnog prostora/. Središnja preokupacija rada je pitanje posredovane odgovornosti, odnosa prema događajima kojima svjedočimo u slikama i različitim načinima gledanja. Venecijanski će postav, kao svojevrstan teatar drugim sredstvima, graditi polje tenzije, sraza između moći slika da vežu nasu kolektivnu imaginaciju, da otvaraju i zatvaraju horizont budućnosti, i različitih dispozicija gledanja otvarajući jedan mogući prostor za kritički i transformativni rad gledanja.
 
Izložba je realizirana u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Zagrebačkim kazalištem mladih, na postavu surađuje arhitektica Ana Martina Bakić, a oblikovanje vizualnih materijala dodjeljeno je članu kolektiva WHW, Dejanu Kršiću.

Fotografija:  http://ftp.labiennale.org

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: