Studentski projekt

45 škola i 15 školskih lođa

Autor/izvor: DAZ 28/02/2012

Studenti Studija arhitekture (FGAG Split), unutar kolegija Radionica arhitektonskog projektiranja 3, radili su projekt osnovne škole u Zadru i školske lođe u Bibinju. Studentski radovi su prezentirani u Zadru, u Kneževoj palači, na izložbi koja je otvorena 24.02.2012. Najkvalitetniji studentski rad školske lođe bit će izabran tokom 2012. godine i pripremljen za izgradnju uz samu školu u Bibinju.

Studij arhitekture (FGAG) iz Splita u suradnji sa Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Zadarske županije osmislio je novi tip prostora - Školsku lođu, kao mjesto za aktivno učenje i boravak unutar škole, ali van formalne nastave.

Školska lođa je prostor u kojem se mogu razvijati suvremeni oblici edukacije i odnosa prema znanju, aktivnije sudjelovati u odgoju i poticajnim sadržajima unaprijediti slobodne vrijeme učenika.

To je mjesto gdje znanje i odgoj djeca usvajaju kroz igru, samostalan rad, putem novih tehnologija, kroz vannastavne aktivnosti i u manje formalnoj interakciji sa vršnjacima, djecom drugih uzrasta, nastavnicima, roditeljima i susjedima. Istovremeno školska lođa je i javni prostor mjesta, prostor lokalnih društvenih događanja, kojim škola razvija svoju ulogu društvenog središta pod okriljem znanja i kulture.

Studenti Studija arhitekture (FGAG Split) izradili su 15 projekata školske lođe za Osnovnu školu Stjepan Radić u Bibinjama, u suradnji sa upravom i nastavnicima i kroz likovnu radionicu sa učenicima škole. Prezentirani studentski radovi razraditi će se do gotovih projekata, a najkvalitetniji među njima biti će tijekom 2012. godine izabran i pripremljen za izgradnju uz samu školu u Bibinjama.

Ovaj jednostavni projekt početak je dugoročne suradnje na izgradnji školskih lođa i u drugim školama zadarske županije. Njegova posebna uloga je na promicanju suradnje sveučilišta na rješavanju aktualnih društvenih pitanja.Druga izložba Osnovna škola Bokanjac predstavlja 45 studentskih radova za lokaciju Bokanjac u Zadru gdje se priprema izgradnja nove škole. Ovaj pregled arhitektonskih rješenja pomaže u sagledavanju potencijala lokacije i prostornih kvaliteta škole koje se tu mogu ostvariti.

Studij arhitekture
Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije - Split
Radionica arhitektonskog projektiranja 3
Voditelji: Iva Letilović, Idis Turato
Asistenti: Dinko Peračić, Hrvoje Bartulović
Demonstrator: Stjepan Miketek

Zadarska Županija
Upravni odjel za društvene djelatnosti
Pročelnik Ivan Šimunić prof

Osnovna škola Stjepana Radića Bibinje
Ravnateljica Mirka Sikirić

Više o inicijalnoj ideji i studentskim projektima pročitajte na blogu Idisa Turata.

U nastavku pogledajte fotografije s otvorenja izložbe u Kneževoj palači u Zadru.
 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: