Predavanja

13. Dani Orisa

Autor/izvor: DAZ / MSU 17/10/2013

13. Dani Orisa održat će se ovaj vikend, 19. i 20. listopada u Velikoj dvorani Vatroslav Lisinski. Predavanja će održati brojna svjetski poznata imena.

Christian Kerez, švicarski arhitekt, autor je poznate škole u Leutschenbachu, u Švicarskoj. Gilles Vidal iz Francuske, glavni je dizajner Peugeot Degisn Laba koji je autor dizajna glasovira Peugeot za tvrtku Pleyel. Tham & Videgård, švedski dvojac, istaknuli su se projektom „Tree hotel“ u Švedskoj. Herman Hertzberger istaknuti je nizozemski arhitekt poznat po brojnim projektima i izdanim knjigama. Davor Pavuna hrvatski je fizičar i izumitelj. Petra Čeferin profesorica je Arhitektonskog fakulteta u Ljubljani i autorica brojnih knjiga i stručnih članaka o arhitekturi. Nieto i Sobejano, arhitektonski je španjolski dvojac, autori novootvorenog Centra suvremene umjetnosti u Córdobi, Španjolska. Juhani Pallasmaa sveučilišni je profesor i autor brojnih knjiga i eseja. Wiel Arets iz Nizozemske, dekan je Fakulteta arhitekture Tehnološkog instituta u Illinoisu te autor brojnih projekata. Dva arhitekta, Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, hrvatski arhitektonski dvojac, poznat po brojnim izvedenim obiteljskim kućama.
Herzog & de Meuron jedni su od najpoznatijih svjetskih arhitektonskih ureda te dobitnici brojnih nagrada i priznanja u polju arhitekture, uključujući Pritzkerovu nagradu za arhitekturu (SAD, 2001.) Upravo je ured Herzog & de Meuron dobitnik ovogodišnje Oris Kvadra Nagrade za projekt „Elbphilharmonie“ u Hamburgu, Njemačka.

U suradnji Dana Orisa i MSU-a, u No galeriji se 19. listopada u 20.00 otvara izložba: „Elbphilharmonie“ Herzoga & de Meurona.

Simpozij Dani Orisa je nastao nakon početnih uspjeha časopisa Oris koji kontinuirano izlazi već petnaestu godinu kao dvomjesečnik te do sada broji 83 izdanja. Koncepcija časopisa Oris bazira se na promociji i vrednovanju arhitekture koja predstavlja kulturni i društveni doprinos. Od broja 80 časopis izlazi u proširenom izdanju, u smislu opsega i sadržaja. Uz arhitekturu kao temelj u većoj mjeri zastupljen je dizajn i umjetnost, a uvedene su i nove teme poput filma, kazališta, mode i putopisa. Ideja je časopis približiti široj publici zainteresiranoj za kulturne teme. Uz novi koncept i proširen obujam Oris je dostupan i na kioscima i to po puno povoljnijoj cijeni od 35 kn.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: