ZOO Zagreb - Restoran, odmorište i vidikovac

Opis

Zoo restoran, odmorište i vidikovac smješten je uz zelenjeni sjenoviti rub parka Maksimir i drvored ulice Fakultetsko dobro.
Nalazi se na mjestu nekadašnjeg kafića kod morskih lavova, usađenog u sjećanje posjetitelja parka kao mjesto za odmor na pola puta šetnje kroz Zoološki vrt.
Zgrada obuhvaća funkcije Restorana, Odmorišta i Vidikovca. Tu se posjetitelji mogu odmoriti i okrijepiti, dok se s terase kata pruža pogled na središnji dio Zoološkog vrta te dalje prema maksimirskom perivoju sa znamenitim Vidikovcem na kraju vizure.
Pročelje je oblikovano zelenim vrtom i dominantnim elementom drvene obloge u prirodnoj boji, koja materijalom komunicira sa svojim okolišem i stablima maksimirskog perivoja. Ritmom vertikalnih letvica i vertikalnim zelenim vrtom utjelovljuje se zaštitnička i okrepljujuća simbolika stabla koje vuče svoju snagu iz zemlje i dodiruje nebo zelenom krunom.
Drvena obloga pročelja ponavlja se kao oblikovni naglasak i međusobna poveznica na svim novosagrađenim objektima u okviru ove obnove Zoološkog vrta.
U restoranski dio pristupa se s glavne šetnice preko zasjenjene terase. Interijer restorana prilagođen je djeci kao najbrojnijim posjetiteljima Zoološkog vrta, a ponavlja oblikovne elemente pročelja - drvene letvice u oblikovanju klupa i stolova, obloge zidova i stropova. Na katu je za posjetitelje predviđen prostor za edukaciju i informiranje, te dodatni prostor restorana, a terase kata okružene su krošnjama drveća i omogućuju iskustvo boravka u jedinstvenom ambijentu Maksimirskog perivoja, kao i vidike prema Zoološkom vrtu.

Tip projekta Mix‐use
Status projekta Realizacija
Godina projektiranja 2014
Lokacija Zagreb
Fakultetsko dobro 3
Vrijednost 6000000.0000 kn
Površina 0 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.