Poslovni centar Miramare

Opis

Koncept poslovne zgrade je omogučiti fleksibilnost i varijabilnost unutarnjih prostora koja će zadovoljiti velik broj različitih korisnika. Vođeni idejom dolazi se do rješenja koje funkcionalno i oblikovno odgovara zadanom zadatku.

Prvi volumen postavljamo prateći linije postojeće gradnje i visine susjednih objekata uz Miramarsku i Bednjansku ulicu čime zadržavamo njihov karakter.
Iz tehničkih razloga, a isto tako kako bi se postigla što veča skulpturalnost, volumene oblačimo u staklenu opnu čime se oni čitaju kao jedan objekt.

U prizemlju, izostankom vanjske staklene opne na juznom dijelu objekta prema Miramarskoj, i zapadnom na Bednjanskoj ulici, naglašavamo ulaz, te dostupnost javnih sadržaja.
Viši volumen postavljamo na zapadnom dijelu parcele, orjentirajući ga u skladu sa postojećom matricom grada, postujućih vizura uže i šire okolice.

Kao i kod nižeg objekta, izostankom vanjske staklene opne naglašavamo promjenu sadržaja i karaktera zgrade, dok kod sjeverne fasade opna potpuno nestaje kako bi se naglasio i omogučio nesmetan pogled prema dominantnoj gradskoj vizuri, sljemenu, centru grada i zelenoj potkovi.

Tip projekta Komercijalna funkcija
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2009
Lokacija Zagreb
Površina 30000 - 50000 m2
Površina (brutto) 37 284 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:


  


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2022 DAZ.