Poslovni centar Miramare

Opis

Koncept poslovne zgrade je omogućiti fleksibilnost i varijabilnost unutarnjih prostora koja će zadovoljiti velik broj različitih korisnika. Vođeni tom idejom dolazi se do rješenja koje funkcionalno i oblikovno odgovara zadanom zadatku.
Dva poslovna tornja jedan niži rektificiran prema vijencu okolnih zgrada i onaj viši vezana jezgrama u kojima su smještene vertikalne komunikacije ( stubište i panoramska dizala ) te mokri čvorovi. Jezgre su ujedno i nosivi elementi između kojih su razapete etaže. Jezgra predstavlja monumentalni dio zgrade, a etaže predstavljaju onaj '' lagani '', transparentni dio. Jezgra se sastoji od tri elementa koji se očitavaju prorezima koji se protežu od prizemlja do krova. Središnji dio jezgre predviđen je za panoramska dizala, a kako se ne bi izgubila monumentalnost i čvrstoća, ona su zatvorena u metalnoj mreži koja omogućava pogled prema van, a zadržava čvrstoću na unutarnjem pročelju.

Etaže uokolo jezgara doživljavamo kao dvije cjeline od kojih je svaka i konstruktivno neovisna. Unutrašnji prostori etaža su namijenjeni za urede, to su otvoreni prostori koji omogućuju fleksibilnost i varijabilnost prostora. Postoji mogućnost zadržavanja '' open space '' varijante koja omogućava različitu organizaciju radnih prostora ili čelijasti tip gdje svaki zaposlenik dobiva svoj ured. Također, jedna od opcija je i kombinacija tih dvaju tipova.

Univerzalna orijentacija zgrade je ekvisolarna koja omogućava veliku količinu prirodne svjetlosti za urede. Orijentaciju ujedno uvjetuje i sam oblik parcele. Zgrada na ovom području uz Miramasku ulicu se odlično uklapa u urbano okruženje te ujedno postaje i svojevrsni orijentir tog prostora.

Tip projekta Komercijalna funkcija
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2009
Lokacija Zagreb
Miramarska-Bednjanska
Površina 30000 - 50000 m2
Površina (brutto) 37 760 m2

Tvrtke koje sudjeluju
Cota i cota d.o.o Autor

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:


  


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2022 DAZ.