Poslovna zgrada na Jankomiru

Opis

Bazni objekt je ukopan 7 katova u zemlji i izdiže se za 4 kata, cijela konstrukcija je predviđena kao armirano-betonska sa nosivim AB stupovima.
Na krovu objekta izdižu se 5 manjih volumena, od kojih je jedan sa vertikalnim komunikacijama i izdiže se od temelja objekta, a ostala 4 su od lagane čelične konstrukcije i izolacionim panelima.
Mali toranj izdiže se 19 katova i predviđen je kao AB konstrukcija sa stupovima i centralnom nosivom jezgrom. Zamršeni snopovi na fasadi imaju samo nosivu funkciju za fasadu, tj. visoko reflektirajuće staklo i izolacijsko staklo i ostale ventilacijske instalacije fasade.
Veliki toranj je predviđen kao kombinacija AB centralne nosive jezgre i čelične konstrukcije fasade i čelična tri stupa. Sve katne kostrukcije su od rešetkastih čeličnih nosača.

Bazni objekt je obložen izolacijskim panelima boje aluminija. Sve otvorene fasade su zatvorene u dva sloja, jedan je izolacijsko staklo a 30-40 cm prema vani je konstrukcija u obliku pčelinje saće sa rupičastim čeličnim limom premazanim svijetlim bakrenim oksidom u laku. Pet volumena na krovu su obložena crnim mat čeličnim panelima.
Mali toranj ima staklenu fasadu od visoko reflektirajučeg stakla a snopovi koji okružuju fasadu su obloženi aluminijskim limom.
Veliki toranj ima tri konkavne staklene fasade sa nosačima koji imaju velike ploče sa LED diodama. Između staklenih fasada na «vrhovima» trokuta su identični snopovi presvučeni aluminijom kao i na malom tornju s tim što je umjesto stakla prvi sloj fasade od istog rupičastog lima korištenog za fasadu donjeg objekta.

Tip projekta Mix‐use
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2009
Lokacija Zagreb
SCZ Jankomir
Površina 50000 - 100000 m2
Površina (brutto) 71507,3 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.