Park Selska - Baštijanova

Opis

Šetnice su diferencirane s obzirom na tip kretanja i različitosti dimenzija na primarne i sekundarne, a materijal je isti (gumeni granulat).
Smjerovi pružanja primarnih šetnica čine logične komunikacijske veze prema okolnim sadržajima (stambena zgrada, škola, vrtić, crkva...) odnosno okolnom prometu, a sekundarne su namijenjene šetnji kroz zelene zone, te nadopunjuju funkciju primarnih.
Sjeverni dio parka izdefiniran glavnim komunikacijskim osima predviđen je za odrasle dobne skupine, sa prostorom za odmor u obliku terasa koje prate teren (zonirane denivelacijama) te završavaju klupama od istog materijala kao i šetnice zaštićene zelenilom.
Cirkulacija kretanja u sjevernoj zoni je centrirana prema središnjem trgu koji je na najnižoj razini koju čine dva otoka – jedan sa prskalicama u travi na zapadnom te livadom sa dvije voćke na istočnom dijelu trga.
Južni dio parka namijenjen je dječjem igralištu kojeg čini niz «otoka» koji izrastaju iz postojećeg terena od istog materijala kao i šetnice, a sadrži tobogan, tunel, penjalicu «kućicu na drvetu» i pješčanik. Igralište je denivelirano prema postojećem terenu i zaštićeno zelenilom (postojećim i novim).

Tip projekta Krajobraz
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2009
Lokacija Zagreb
Selska - Baštijanova
Površina 5000 - 10000 m2
Površina (brutto) 5750 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:


  


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2022 DAZ.