Park Selska - Baštijanova

Opis

Na prostoru bivše vojarne i industrijskih kompleksa, a u budućim planovima gustoj stambenoj izgradnji, ističe se ovaj zeleni otok; Površina otvorena za druženje ljudi, uživanje u gradskom zelenilu i dječjoj igri. Zbog svoje široke uloge u okolici nosi naziv zeleni trg, kontrast između urbaniziranog trga (sjecišta putova i prostora za nalaženje) i zelenog parka ispresijecanog drvoredima sa klupama za popodnevni odmor i dječju igru.
Koncept ideje počiva na ovom kontrastu, stavljajući u odnos ''zaposlena jutra'' i ''opuštajuća popodneva'' izražena kroz simboliku popločenih ploha i zelenih volumena.
prostor trga predstavlja ravna popločena površina, koja se nastavlja u ravnini sa travnjakom čineći kontinuiranu plohu. suprotnost plohi predstavlja volumen krošanja drveća, u pravilnom rasteru. Razmještaj popločenog trga te staze koje povezuju park proizašli su iz kompleksnog i zanimljivog tlocrta zgrade zapadno od lokacije. Kako koncept parka čini nerazdvojivu cjelinu sa postojećom okolnom vegetacijom, konceptno rješenje prelazi južnu granicu obuhvata.

Tip projekta Krajobraz
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2009
Lokacija Zagreb
Selska - Baštijanova
Površina 5000 - 10000 m2
Površina (brutto) 5750 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.