Obrtnički centar

Pfarrer, Lidija, Autor
Radas, Mladen, Izrada vizualizacije

Opis

Ovim rješenjem predlaže se građevina kao jedan sklop raščlanjen na više volumena. S obzirom da su svi traženi sadržaji funcionalno međusobno povezani predlaže se građevina sa centralnom komunikacijom koja sve sadržaje povezuje i fizički i vizualno. Predložena je građevina oblikovana kao složeni volumen sastavljen od kompaktne baze prizemlja i kata te 4 dominantna volumena viših etaža. Volumeni su međusobno povezani ostakljenim mostovima. Zbog ograničavajućeg oblika parcele, dijelovi kompaktne baze tj. prizemlja i 1 kata izlaze ,„otvaraju se“ prema granicama čestice ostvarujući maksimalnu površinu. Između volumena na ravnim krovovima moguće je urediti vanjske prostore, a na dijelu učilišta smješta se sportsko igralište. Oplošje fasade predloženo je kao glatka staklena ploha maksimalno moguće reflektirajuća „špigl“ a takvim bi se efektom pojačao značaj građevine i njena dominacija u prostoru. Samo na dijelu kompaktne baze i to prema Jadranskoj aveniji te u zoni ulaza, staklo bi bilo manje reflektirajuće i sa naglašenim šprljicima te bi se tako bolje označila i bila „pristupačnija“ zona lokala i ulaza. Dijelovi građevine koji su izašli iz volumena baze i to samo na ortogonalnim stranama bili bi obloženi rebrastim sjajnim limom simbolizirajući kao da je unutrašnjost izašla van.

Tip projekta Mix‐use
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2010
Lokacija Zagreb
Ulica Blato
Površina 50000 - 100000 m2
Površina (brutto) 73000 m2

Tvrtke koje sudjeluju
PFARRER PROJEKT d.o.o. Autor
MM DESIGN d.o.o. Izrada vizualizacije

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS






VRSTA






















BUDŽET




NAGRADE
Samo nagrađeni








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: