Obrtnički centar

Opis

Rješenje tretira dio šire zone u kojoj se pretpostavlja gradnja većeg broja stambenih i poslovnih tornjeva kao i intenzivan promet stanovništva.
Specifičnost užeg obuhvata natječaja je njegova pozicija u odnosu na širu zonu i relativno velika površina koja otvara mogućnost za ostvarivanjem artikuliranog javnog prostora.
Blizina jake prometnice i predviđene tramvajske veze odredila je javni prostor na cijeloj parceli (smatrajući i uređeni parkovni prostor javnim prostorom) smatrajući jednako tako i krovnu etažu prizemnog dijela glavnom komunikacijom među građevinama kompleksa.

U nižim etažama smješteni su prateći sadržaji poslovnoj/ uredskoj/ edukacijskoj/ ugostiteljskoj namjeni, koji ujedno služe i kao svojevrsna barijera od buke, ali formiraju ili zatvaraju veliku površinu javnog prostora, osiguravajući izvjesni dojam sigurnosti, uz očekivane namjene prizemne etaže (poslovnica banke, trgovine i sl.)

Horizontalnim zoninogom kompleksa omogućena je pretpostavka gradnje u etapama.

Objekt čini, po funkcijama odvojenih, pet jasno definiranih volumena. Osnovna ideja je bila izbjegavanje „ masivnog“ tijela koje će u sebi koncentrirati, projektom zadane, funkcije.
Vezano na postojeću točkastu urbanu matricu, ne previše artikuliranu ali u naznakama, krenulo se u rašćlanjivanje objekta po principu horizontalnog zoninga i postizanja točkaste matrice od zone krovne terase na koti +8.60.

Tip projekta Mix‐use
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2010
Lokacija Zagreb
Ulica Blato
Površina 50000 - 100000 m2
Površina (brutto) 63800 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS






VRSTA






















BUDŽET




NAGRADE
Samo nagrađeni








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: