Müllerov breg

Opis

Na platou iznad grada dižemo netipične nizove koji nam se zbog tri etaže čine primjereniji za horizontalne stanove. Svi stanovi imaju dvostruko orijentiran dnevni boravak.
Kosi park-padinu oja se spušta od platoa prema Ilici koristimo kao svojevrsnu reminiscenciju na Lenucijevu potkovu. U nju kao paviljnoe smještamo objekte škole i vrtića. Ispod parka razapinjemo mrežu Y-neboderčića koji se okreću tako da uviejk imaju pogled bez bliske prepreke.Na najnižem dijelu, na južnom rubu zone su poslobne zgrade koje u bazi imaju lokale dk su na katovima uredske i slične funkcije.
Etapnost izgradnje moguća je na bezbroj načina i ovisi prvenstveno o željama investitora.
Kvaliteta prometnog rješenja ovisi prije svega o smještaju vozila u mirovanju. Povećanje koje če se dogoditi izgradnjom stambenih, poslovnih i dr objekata bit će enormno stoga problem rješavamo izgradnjom garaža u ukopanim i poluukopanim etažama. Na terenu predlažemo tek privremeno parkiranje. Prometnicu koja će povezati plato i grad predlažemo na zapadnom dijelu lokacije,a sporedni ulaz i izlaz na istočnom rubu rješavamo jednosmjernim cestama.
Hortikulturno rješenje projekta potrebno je izraditi u projektima nižeg reda koji će tek usljediti ali smo se jasno odredili za dominaciju visokog zelenila, šum eu zoni "V"
te niskog i pojedinačnog u ostalim zonama.

Tip projekta Urbanizam
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2010
Lokacija Zagreb
Mullerov breg
Površina 200000 - 300000 m2
Površina (brutto) 281000 m2

Tvrtke koje sudjeluju
Urbanistički institut Hrvatske dd Autor
Radionica arhitekture d.o.o (ZG) Autor

Nagrade preko natječaja
I nagrada (Natječaj za uređenje Müllerova brega) 18.05.2010

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: