Müllerov breg

Opis

"Zeleni jezičci" formiraju glaven linije komunikacije koje povezuju prostore različitih namjena u naselju(stambeno-sportsko rekreativni park-kulturni centar-poslovno) te koje se nastavljaju izvan naselja. Na jugu je moguć spoj kretanja jezička sa Zagrebačkom cestom i tako sa širim područjem.
"Jezičak" sadrži osim kolno-pješačko-bisiklističkog prometa i prostore za zabavu i razonodu(dječje igrališe, sportska igrališta,povrtnjak,voćnjak...)
Blokovi u srednjem dijeli naselja u direktnoj su kominikaciji s jezičcima svojom formom. Veliki dio stanova ima vizure na šetnicu i naravno na jug radi same konfiguracije terena. Stambene lamele na jugu orijentacijom propuštaju jezičke na svojoj putanji sa sjevera prema jugu. Poslovne lamele formiraju južnu fasadu naselja i sjevernu fasadu buduće poslovne zone južno od naselja. Sve tipologije stanova su dvostrano orijentirane ukoliko su veće od 50m2. Streuktura se prilagođava u rubnim zonama okolnoj izgradnji šireg područja.
Centralni dio naselja je namjenjen za javna događanja koja su međusobno povezana kružnom kolno pješačkom promenadom. Škola je u neposrednom kontaktu sa centralni mparkom. Kulturni centar sa jezerom nalazi se na dodiru poslovne i stambene zone unutar naselja. Prometna shema je radijalno kružna.

Tip projekta Urbanizam
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2010
Lokacija Zagreb
Mullerov breg
Površina 200000 - 300000 m2
Površina (brutto) 281000 m2

Tvrtke koje sudjeluju
Cota i cota d.o.o Suradnik

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.