Kalendar

Zimske ture arhitekture

01.02.2013 - 28.02.2013

S veljačom u Društvu arhitekata Zagreba kreće veliki dugo pripremani zimski program koji će obilovati događanjima, okruglim stolovima i predavanjima koja se bave temama od uređenja interijera, preko inovativnih tehnologija u oblikovanju prostora, zaštite arhitektonskog naslijeđa, primjenom humora u arhitekturi, do suvremenih metodologija u poučavanju djece i mladih.

 

Nakon višemjesečnih priprema u DAZ-u s veljačom počinje novi ambiciozni program - Zimske ture arhitekture. Niz događanja zgusnutih unutar mjesec dana pokušati će razbiti zimsku monotoniju i zasigurno oživjeti arhitektonsko-društveni krajolik.

Zajednička poveznica projekata jest njihov participativni karakter te namjera pružanja prilike kulturnim djelatnicima, zagrepčanima i djeci da kroz interakciju s našim članovim i sami sudjeluju u promišljanju i oblikovanju prostora. Brojni okrugli stolovi i predavanja bave se temama od uređenja interijera, preko inovativnih tehnologija u oblikovanju prostora, zaštite arhitektonskog naslijeđa, primjenom humora u arhitekturi, do suvremenih metodologija u poučavanju djece i mladih.

Već danas u 15.30 sati imati ćemo priliku vidjeti Antonija Pušića, bolje poznatog kao Rambo Amadeus u akciji, ovog puta na Arhitektonskom fakultetu u organizaciji DAZ-a u ulozi promotora energetske učinkovitosti i zaštite okoliša. U dvosatnom predavanju pod nazivom Od pećine do nebodera pa opet do pećine osvrnut će se na 'izazove bliske budućnosti' i načine na koje svatko može sudjelovati u zaštiti okoliša i pri tome uštedite.

Zimske ture arhitekture uključuju i Malu školu arhitekture, program posvećen najmanjima. Cilj je doprinijeti boljem odnosu budućih generacija prema vlastitoj baštini i suvremenoj arhitekturi, te djecu potaknuti na kreativno promišljanje o arhitekturi i gradu. Vizualno opismenjavanje općenito, te obrazovanje djece i mladih u temama arhitekture, urbanizma, razumijevanja prostora i naslijeđa izuzetno važno i istovremeno nedovoljno obrađeno u redovnoj nastavi, stoga je DAZ u suradnji s udrugom OPA, HKA, te udrugom NoThiNG pokrenuo javne radionice Male škole arhitekture u prostorijama DAZ.

Programom Interijeri se afirmiraju mladi dizajneri interijera, kao i domaća prateća industrija koja svoje proizvode plasira u Europi i svijetu.Predavanja, okrugli stolovi i dvije radionice (savjetovališta) namijenjena široj javnosti i građanstvu, pružit će korisne savjete o organizaciji i uređenju vlastitog prostora, te dati više informacija o interijerima, te općenito o kulturi stanovanja.

Posebno bismo istaknuli dva međunarodna projekta koji su tijekom prošle godine pobudili značajan interes međunarodne kulturne javnosti i privukli brojne strane sudionike. Think Space / Misli prostor u veljači završava svoj drugi godišnji ciklus i ugostit će brojne strane goste, predavače, žiratore međunarodnih natječaja i nagrađene autore na nekonferenciji koja se održava u Laubi – kući za ljude i umjetnost zajedno s izložbom radova i svečanom dodjelom nagrada. Spomenuta izložba radova trenutno je na predstavljanju u Galeriji Storefront for Art and Architecture u New Yorku.

Drugi je projekt regionalnog karaktera - Akupunktura grada - koji će ugostiti brojne mlade profesionalce raznih struka okupljene u multidisciplinarnim timovima koji će u Trnju u interakciji sa stanovnicima proučavati socijalnu i urbanu strukturu ove središnje gradske četvrti i predlagati i realizirati akupunkturne intervencije s ciljem poboljšanja kvalitete urbanog života. Ovaj je projekt ujedno podržan i od strane Europskog fonda za kulturu 2007-2013.

Više informacija o Zimskim turama i terminima možete pronaći ovdje.
Pridružite nam se u veljači u DAZ-u i pratite događanja koja smo vam pripremili na našem web-u i društvenim mrežam.

Prilog o Zimskim turama arhitekture pogledajte u ZABA 90 sekundi.

 

Partner programa:   



Srebrni sponzor:        


Sponzori:                          

                                               

                                           


Potpora:            
                                      
                            
                                            
                                  
                                       

                                  

                                     
                               
                                 

 

Komentari

Damir (05/02/2013)
uključite se, sudjelujte i budite kreativni...!
Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.