Kalendar

Osvrt na prvu radionicu

01.03.2014 - 01.03.2014
Ciklus: Mala škola arhitekture - Prostor i ja 2014

Prva u ciklusu radionica Prostor i ja  - od Linije i plohe održana je početkom ožujka u Društvu arhitekata uz  entuzijazam mladih polaznika, podršku mladih arhitektica – volonterki i kreativni i metodološki pristup Male škole arhitekture.

Voditeljica radionice Aneta Mudronja Pletenac nakon uvoda koji na djeci prilagođen način radi paralelu između građenja u prirodi i arhitekture,  upoznaje djecu s gradnjom životinjskih skloništa, pa nastavljajući s primjerima iz arhitekture upoznaje djecu s linijom kao gradivnim, funkcionalnim i estetskim elementom u arhitekturi.

Djeca su  uz pripremljen materijal na jednostavan način koristeći drvene štapiće (one za ražnjiće) gradila mostove po uzoru na Leonarda da Vincia,  koristeći konac  stvarala su  „rihterovske“ prostorne slike, a plastične cjevčice (slamke) poslužile su im kao linijski gradivni element za veće objekte nastale udruživanjem trokutastih oblika kojim se oblikovao prostor.

Radionicu je vodila Aneta Mudronja Pletenac uz pomoć volonterki Male škole arhitekture Brune Stipančić, Snježane Josipović, Matee Markešić, Sabine Pleše, Marije Burum i Daše Manojlović.

Izložbu radova nastalih na radionici Od linije do plohe  otvorila  je sasvim  neplanirano povjesničarka umjetnosti Jasna Galjer.

Davorka Perić

Pogledajte što smo  napravili:







 

Predavači

Mudronja Pletenac, Aneta, Autor

   Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Pohađa Interdisciplinarni humanistički poslijediplomski studij Sveučilišta u Zadru. 

   Bavi se arhitekturom kao cjelovitim društvenim oblikovanjem prostora, kroz praksu (projektiranje i realizacije građevina, filmske,tv,izlozbene scenografije, interijera), teoriju (publicistički i znanstveni rad) i civilne akcije (radionice, škole, festivali, performansi, izložbe, izlaganja).  Nagrađivana je na domaćim i međunarodnim arhitektonskim natječajima (s brojnim arhitektima i arhitektonskim uredima kao suradnik i koautor).  Sudjelovala je u organizaciji ili izlagala na brojnim institucionalnim i vaninstitucionalnim, domaćim i međunarodnim civilnim akcijama ,znanstveno - istraživačkim projektima, radionicama, izložbama, ljetnim školama i sl. Dugi niz godina bavi se temama edukacije u vizualnim umjetnostima i arhitekturi.
   Od 2007. aktivno sudjeluje u timu za provedbu programa Arhitektura i djeca, Međunarodne unije arhitekata UIA pri Hrvatskoj komori arhitekata koji organizira i međunarodni simpozij Hura Arhitektura 2009. Od 2010. jedna je od voditeljica i autorica DAZ-ovog programa PROSTORiJA (programa za osnovnoškolce) i PROSTORzaDRUGE  (programa za srednjoškolce) . Organizirala je i vodila dva jednosemestralna ciklusa radionica OBLIKOVNICA u Laubi (program za osnovnoškolce o načinima razumijevanja suvremene umjetnosti). 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Mudronja Pletenac, Aneta
Autor

Mala škola arhitekture - Prostor i ja 2014

Radionice zajedno realiziraju učitelji  likovne kulture i razredne nastave, arhitekti te studenti Arhitektonskog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti i Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Od početka projekta se u radionice organizirano uključuju i osnovne škole grada Zagreba, bilo u prostorima škola ili izvan njih. Posljednja takva suradnja realizirana j

Iz ciklusa

11.06.2014 - 11.06.2014
Hoćeš kupit ciglu?

11.06.2014 - 11.06.2014
Osvrt na radionicu MŠA u okviru Think Space Nekonferencije

01.06.2014 - 01.06.2014
Mijenjamo grad

01.06.2014 - 30.05.2014
Mijenjamo grad


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.