Kalendar

Neizvedeni projekti turističke arhitekture

14.11.2013 - 25.11.2013
Izložba

Izložba „Fragmenti prekinutog vremena – neizvedeni projekti turističke arhitekture“ koja se održava u Državnom arhivu u Rijeci, Park Nikole Hosta 2, može se pogledati do 25. 01. 2014.

Na više od 30 panoa (kopija ili originalnih projekata) prezentirani  su nerealizirani turistički projekti hotela, sezonskih vila i kupališta za cijelo područje našeg Jadrana do 1920.  godine. Obzirom da se većina projekata izlaže  prvi put izložba svakako pridonosi  novom sagledavanju odnosa prostora, arhitekture i turizma tog vremena.

Izložba je zanimljiva i izazovna jer predočava ideje koje nisu oživotvorene.

Izložba pokazuje jedan virtualni svijet, a posjetitelji mogu zamišljati kako su mogla izgledati naša turistička sjedišta odnosno kako je njihova panorama, njihov urbani facies mogao izgledati da se nije dogodila velika svjetska kataklizma ...  Posebnu pažnju  zaslužuju projekti nerealiziranih turističkih kompleksa odnosno resorta za Opatiju i Zadar.

Bez obzira što je kvaliteta onodobnih projekata na vrlo visokoj razini, potrebno je napomenuti kako je prezentirano vrijeme bilo vrlo dinamično za projektante jer su projekte trebali prilagoditi investitorima i izraziti vlastiti stil.

Autorice izložbe i kataloga su Jasenka Kranjčević i Mirjana Kos.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.