Kalendar

Mala škola arhitekture u Sezoni urbanizma: Grad i razlika

11.02.2012 - 11.02.2012
Ciklus: Mala škola arhitekture - Prostor i ja

U subotu 11.02. 2012. od 10 sati u DAZ-u se održava radionica u sklopu programa Mala škola arhitekture - Prostor i ja. Radionica za djecu od 7-14 godina naziva Grad i razlika odvija se unutar programa Sezona urbanizma. Radionicu vode Gordana Košćec, Aneta Mudronja-Pletenac, Mia Roth-Čerina, Jelena Perić i Davorka Perić, uz asistenciju apsolvenata Arhitektonskog fakulteta Ene Tadej, Tamare Vidović i Ivana Zloušića.

Centralna tema ovogodišnjeg ciklusa MALE ŠKOLE ARHITEKTURE - PROSTOR I JA je GRAD. 

U prethodnoj radionici smo se bavili gradom kroz propitivanje naše vlastite uloge u njemu, načinima na koji doživljavamo njegove različite funkcije. Na ovoj radionici bavit ćemo se načinima kako nastaje urbana cjelina i to na konkretnom primjeru Zagreba. Pomoću slikarstva približit ćemo se načinima kako nastaju urbanistički planovi. Ti planovi postaju trodimenzionalni prostori u kojima živimo. Tako naša svakodnevica postaje određena urbanističkim konceptima koji su istovremeno i trag različitih ideja o društvu. Izrađivat ćemo konkretne modele dijelova grada u nekom od odabranih izabranih urbanističkih koncepata.
Djeca na ovoj radionici koncepte o prostornosti prenose iz slikarskih primjera u vlastiti crtež, iz crteža u reljef, skulpturu, arhitekturu, a pri tom promišljaju urbanističke koncepte vlastitog grada u kojem žive.

Prijave za sudjelovanje  u Maloj školi arhitekture vrše se mailom: programi@d-a-z.hr na koje ćete dobiti odgovor o rezervaciji termina.

Radionica Grad i razlika je popunjena!

Prijavite svoje mališane na neku od sljedećih radionica prema rasporedu u nastavku.



Raspored radionica Male škole arhitekture u 2012. godini:

21.01. Mala škola arhitekture - Grad, kak imam te rad! Luka Korlaet, DAZ

MŠA unutar Sezone urbanizma:

11.02. Mala škola arhitekture – Grad i razlika (Aneta Mudronja, Mia Rot, Gordana Košćec, Jelena Perić i Davorka Perić)

17.03. Mala škola arhitekture - Grad : trg : događaj, David Kabalin

21.04. Mala škola arhitekture - Arhitektura uživo, Saša Begović

19.05. Mala škola arhitekture - Oduzimanje, Archisquad

02.06. Mala škola arhitekture - Osjeti prostor, Neda Cilinger

 

 

 

 

 

Predavači

Mudronja Pletenac, Aneta, Voditelj radionice

   Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Pohađa Interdisciplinarni humanistički poslijediplomski studij Sveučilišta u Zadru. 

   Bavi se arhitekturom kao cjelovitim društvenim oblikovanjem prostora, kroz praksu (projektiranje i realizacije građevina, filmske,tv,izlozbene scenografije, interijera), teoriju (publicistički i znanstveni rad) i civilne akcije (radionice, škole, festivali, performansi, izložbe, izlaganja).  Nagrađivana je na domaćim i međunarodnim arhitektonskim natječajima (s brojnim arhitektima i arhitektonskim uredima kao suradnik i koautor).  Sudjelovala je u organizaciji ili izlagala na brojnim institucionalnim i vaninstitucionalnim, domaćim i međunarodnim civilnim akcijama ,znanstveno - istraživačkim projektima, radionicama, izložbama, ljetnim školama i sl. Dugi niz godina bavi se temama edukacije u vizualnim umjetnostima i arhitekturi.
   Od 2007. aktivno sudjeluje u timu za provedbu programa Arhitektura i djeca, Međunarodne unije arhitekata UIA pri Hrvatskoj komori arhitekata koji organizira i međunarodni simpozij Hura Arhitektura 2009. Od 2010. jedna je od voditeljica i autorica DAZ-ovog programa PROSTORiJA (programa za osnovnoškolce) i PROSTORzaDRUGE  (programa za srednjoškolce) . Organizirala je i vodila dva jednosemestralna ciklusa radionica OBLIKOVNICA u Laubi (program za osnovnoškolce o načinima razumijevanja suvremene umjetnosti). 

Roth Čerina, Mia, Voditelj radionice

Perić, Davorka, Voditelj radionice

diplomirala 1999. povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu; od 2000. -2002. koordinatorica programa neprofitne udruge Academia moderna; od 2006. stručnog programa Društva arhitekata Zagreba; vodila stručne programe vezane uz promociju članova DAZ-a, interdisciplinarna predavanja i izložbe; od 2006. - 2010. članica uredništva web stranice Društva arhitekata Zagreba; autorica brojnih interdisciplinarni programa vezanih uz problematiku prostora i suvremenu hrvatsku umjetnost; selektorica programa za domaće i inozemne izložbe, festivale / izložbe, predavanja; od 2000. - 2010.osnivačica i kustosica festivala Vizura aperta u Momjanu; piše tekstove za kataloge izložbi, te za Hrvatski filmski ljetopis, Konturu, Vijenac, Zarez i Život umjetnosti, Art Republiku, 3. program HR, ČIP, Oris i dr.; članica studijske sekcije ULUPUH-a.

Zloušić, Ivan, Suradnik

Vidović, Tamara, Suradnik

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Mudronja Pletenac, Aneta
Voditelj radionice

Roth Čerina, Mia
Voditelj radionice

Perić, Davorka
Voditelj radionice

Zloušić, Ivan
Suradnik

Vidović, Tamara
Suradnik

Mala škola arhitekture - Prostor i ja

U Društvu arhitekata Zagreba održavaju se arhitektonske radionice za djecu zagrebačkih osnovnih škola. Radionice vode različiti arhitekti i arhitektonski uredi u suradnji s učiteljima likovne kulture.

Iz ciklusa

05.06.2013 - 05.06.2013
Izložba Prostor.i.ja - Mala škola arhitekture 2010.-2013. u MSU

31.08.2012 - 31.08.2012
Počinje nastava i u Maloj školi arhitekture

23.05.2012 - 23.05.2012
Mala škola arhitekture u Osnovnoj školi Šestine

29.03.2012 - 29.03.2012
Mala škola arhitekture u Osnovnoj školi Šestine


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.