Kalendar

ISSAD - Ohrid 2013

01.07.2013 - 07.07.2013

Od 1. do 7. srpnja ove godine po prvi put se održava međunarodna ljetna škola arhitekture i dizajna (Summer School for Architecture and Design) na Ohridu u Makedoniji u organizaciji University American College Skopje.

target=

Tema ovogodišnjeg prvog izdanja ljetne škole je Creative Ohrid „NOW“. Odnosi arhitekture – kultura, mjesto – potencijal te funkcija – identitet su osnovne definirajuće vodilje na kojima će se razvijati široke diskusije koje će biti glavni fokus rada sudionika, studenata, kao i profesora. Krajnji cilj ljetne škole je kroz multidisciplinarni pristup otkriti vrijednosti kulturne pozadine u širem kontekstu kreativnosti, da bi se prihvatila i potvrdila definicija: arhitektura kao performansa.

Kroz tjedan dana studenti će primijeniti svoje akademsko znanje u praksi, analizirati, debatirati i razmjenjivati ideje u lokalnom kontekstu interakcijom s okolišem i lokalnim zanatima. Ljetna škola završava evaluacijom i prezentacijama radova.

Mjesto održavanja radionice je grad Ohrid na istoimenom jezeru sa svojih 42 000 stanovnika, najveći grad na jezeru jugozapadno od Skopja blizu granice s Albanijom. Podsjetimo da je Ohridsko jezero od 1979. godine na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne i prirodne baštine. Od gostiju treba istaknuti: Paul Noritaka Tange http://www.tangeweb.com, i Penezić & Rogina architects www.penezic-rogina.com .

Prijave su otvorene za studente 6. semestra arhitekture i dizajna, a potrebno je poslati portfolio formatiran za pregled na ekranu ne veći od 3MB. Svim sudionicima dodijeliti će se certifikat i 2 ECTS boda. Participacija iznosi 200 EUR. Više o prijavama, i programu na http://www.uacs.edu.mk/ohridss/ te e-mail: ohridss@uacs.edu.mk

Predavači

Penezić, Vinko, Voditelj radionice

Rogina, Penezić &, Voditelj radionice

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Penezić, Vinko
Voditelj radionice

Rogina, Penezić &
Voditelj radionice


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.