Kalendar

Crtežom kroz sjećanja

27.01.2020 - 05.02.2020

Otvorenje izložbe "Crtežom kroz sjećanja" održat će se u srijedu 29. siječnja 2020. s početkom u 18:00 sati u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU. Pozdravnu riječ uputit će akademik Velimir Neidhardt, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. O izložbi će govoriti autori, akademik Branko Kincl i doc. dr. sc. Borka Bobovec, te akademik Andrija Mutnjaković, voditelj Muzeja. 

Izložbom se prikazuje niz projekata iz Osobnog arhivskog fonda akademika Branka Kincla koji su nastajali u razdoblju od 1964. do 2012. godine – različiti zadatci, različiti uvjeti, različite grupe arhitekata povezane sjajnim 'crtačima' koji su kroz dati im senzibilitet pokazali vezu između procesa projektiranja i osobnosti. Tu su prve ideje, dijalog između arhitekata koji ne komuniciraju riječima, već crtežom, koji se razumiju dok olovka lagano, ili žustro prekriva bjelinu papira. Konačni prikaz i prezentacija projekta, ili izgrađene zgrade. Tu su simulacije, pomaci, traženje. Spomenar koji otkriva intimu međusobnih odnosa i odnosa prema projektu. Sjećanja koja su se taložila kroz vrijeme i djelovanje u razgovoru skicom i crtežom, formom kojom arhitekti razgovaraju i koja sve više nestaje u obliku koji nam je znan.
 
Izložba ostaje otvorena do 8. travnja 2020. godine, radnim danom od 10:00 do 16:00 sati, srijedom do 18:00 sati. Za vrijeme trajanja izložbe bit će organizirano stručno vodstvo koje će biti pravovremeno najavljeno. 
 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.