Kalendar

Zagreb kao kulturni proizvod

24.03.2011 - 24.03.2011
Ciklus: urbanizam.zg

Prezentacija studije održat će se u četvrtak, 24. ožujka, u 18 sati u DAZ-u
 

Prezentacija studije Zagreb kao kulturni proizvod, dr. sc. Daniele Angeline Jelinčić, održat će se u četvrtak, 24. ožujka, u 18 sati u prostorima Društva arhitekata Zagreba, Trg bana Josipa Jelačića 3/I, u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada i Društva arhitekata Zagreba.

Uglavnom statična uloga kulture kao ´nadogradnje´ kvalitete života građana pretvara se u dinamičan razvojni element povezan s ostalim sektorima, kao što su to npr. poduzetništvo, industrije i turizam. Studija se fokusirala na istraživanje kulturnih / kreativnih industrija grada Zagreba i to na dvije razine: s potencijalom ostvarivanja profita odnosno s potencijalom kreiranja prepoznatljivosti grada.


Više o predavačici Danieli Angelini Jelinčić pogledajte ovdje.


O ciklusu urbanizam.zg

Ciklus razgovora o aktualnim temama urbanističkog planiranja, identitetu Grada i ulozi kreativnih industrija u stvaranju gradskog branda u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada i Društva arhitekata Zagreba
.

Predavači

Jelinčić, Daniela Angelina, Predavač

Daniela Angelina Jelinčić nakon završetka studija etnologije i talijanskog jezika s književnošću 1995. godine zapošljava se u Institutu za međunarodne odnose (IMO) u Zagrebu, gdje i danas radi na istraživanjima u području kulturnog turizma, kulturnih politika i kulturnog razvitka. Magistrirala je i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s temama vezanima uz kulturni turizam. Autorica je strateškog dokumenta o kulturnom turizmu koji je hrvatska Vlada 2000. naručila u okviru projekta Hrvatska u 21. stoljeću: Strategija kulturnog razvitka te jedan od autora Strategije očuvanja, zaštite i gospodarskog korištenja kulturne baštine RH Ministarstva kulture iz 2010. kao i Strategije razvoja muzejske djelatnosti Dubrovačkih muzeja iz 2010. Ekspert je Vijeća Europe za kulturni turizam, konzultant u kulturno-turističkim projektima te član tima Mreže Culturelink. Autorica je knjiga Abeceda kulturnog turizma (Meandarmedia 2008) i Kultura u izlogu (Meandarmedia 2010), suautorica knjige Kultura, turizam, interkulturalizam (Meandarmedia/Institut za međunarodne odnose 2010) te urednica više knjiga o virtualnome kulturnom turizu, urbanome kulturnom turizmu, kulturi i razvoju. Za knjigu Abeceda kulturnog turizma 2010. godine dobila je Nagradu Grada Zagreba. Nositeljica je kolegija vezanih uz kulturni turizam, upravljanje kulturnim dobrima, ekonomiju kulture i kulturnu raznolikost koje predaje na Sveučilištu u Dubrovniku te Sveučilištu u Zadru te autorica brojnih znanstvenih i stručnih članaka.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Jelinčić, Daniela Angelina
Predavač

urbanizam.zg

U nastavku programa urbanizam.zg u suradnji s Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj grada najavljujemo ciklus razgovora o aktualnim temama urbanističkog planiranja, identitetu Grada i ulozi kreativnih industrija u stvaranju gradskog „branda“. 

Iz ciklusa

19.05.2011 - 19.05.2011
Krajobrazne osnove grada Zagreba

05.05.2011 - 05.05.2011
Zagreb-studija stanovanja

21.04.2011 - 21.04.2011
Topografija identiteta grada Zagreba

07.04.2011 - 07.04.2011
Donji grad - kvalitetno stanovanje u urbanom centru Hrvatske


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.