Kalendar

Video intervju: Tomislav Premerl

16.10.2011 - 16.10.2011
Ciklus: Video Intervju

DAZ predstavlja ciklus video intervjua kojima će zabilježiti razgovore s poznatim hrvatskim arhitektima. Prvi u nizu je razgovor s arhitektom Tomislavom Premerlom.

Prvi ciklus obuhvatio je intervjue s tri arhitekta koji su među strukom već dobro poznati zbog bogatog opusa i vrijednih projekata i realizacija.

Intervju su vodili mladi studenti i arhitekti i od svojih starijih kolega pokušali dobiti odgovore na pitanja o njihovom dosadašnjem iskustvu u struci, realizacijama, studentskom životu i drugim  životnim mudrostima koje su bili spremni podijeliti s mlađom generacijom.

Prvi po redu je intervju s Tomislavom Premerlom, arhitektom i urednikom raznih časopisa za arhitekturu i likovnu struku koji je kao samostalni projektant izveo više arhitektonskih djela i konzervatorskih zahvata na povijesnim sakralnim objektima
Njegov puni profil na DAZ-u možete pogledati ovdje.

Premerl nam je otkrio kako je proživio studentske dane, kako on definira arhitekturu, koje su prednosti i mane korištenja novih tehnologija u arhitekturi, što bi poručio studentima arhitekture i još mnogo toga što možete provjeriti u nastavku.

Video

Predavači

Premerl, Tomislav, Autor

Rođen u Zagrebu 5. XI. 1939. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1969., gdje je i obranio doktorsku disertaciju (Hrvatska moderna arhitektura između dva rata – nova tradicija) 1985. godine. Predaje na Teološkom studiju Družbe Isusove, Filozofskom fakultetu Družbe Isusove i na doktorskom studiju Akademije likovnih umjetnosti. Član je vijeća doktorskih studija i mentor na Filozofskom fakultetu za povijest umjetnosti i na Arhitektonskom fakultetu. Radio kao urednik za arhitekturu i likovnu struku u raznim časopisima te je kao samostalni projektant izveo više arhitektonskih djela i konzervatorskih zahvata na povijesnim sakralnim objektima. Autor je i glavni urednik nekoliko stručnih knjiga te je sudjelovao na više kritičkih arhitektonskih izložbi i samostalno izlagao vlastite crteže i pastele.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Premerl, Tomislav
Autor

Video Intervju

DAZ je započeo s ciklusom video intervjua kojima će zabilježiti razgovore s poznatim hrvatskim arhitektima i članovima DAZ-a te javnost upoznati s njihovim radom, razmišljanjima i porukama za nove generacije.
 

Iz ciklusa

01.05.2012 - 01.05.2012
Video intervju: Tomislav Pavelić i Pulska grupa

15.12.2011 - 15.12.2011
Video intervju: Slavko Jelinek

27.11.2011 - 27.11.2011
Video intervju: Vladimir Mattioni

16.11.2011 - 16.11.2011
Najavljujemo video intervju s Vladimirom Mattionijem

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori:
 


 

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2022 DAZ.