Kalendar

U tinelu: Tomislav Premerl i Frano Dulibić

20.03.2012 - 20.03.2012
Ciklus: U tinelu

U utorak 20.03.2012. od 19 sati U tinelu će razgovarati Tomislav Premerl i Frano Dulibić na temu sakralne arhitekture i suvremenog grada. Dođite na druženje i opušteni razgovor o arhitekturi i drugim temama. Program U tinelu je uvršten u sustav Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s 2 boda.

U tinelu: SAKRALNA ARHITEKTURA I SUVREMENI GRAD
Tomislav Premerl i Frano Dulibić
Utorak 20.03.2012. u 19 sati

*tinel - dalmatinski izraz za dnevni boravak, sobu za opuštanje i druženje

Tomislav Premerl

Rođen u Zagrebu 5. XI. 1939. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1969., gdje je i obranio doktorsku disertaciju (Hrvatska moderna arhitektura između dva rata – nova tradicija) 1985. godine. 

Predaje na Teološkom studiju Družbe Isusove, Filozofskom fakultetu Družbe Isusove i na doktorskom studiju Akademije likovnih umjetnosti. Član je vijeća doktorskih studija i mentor na Filozofskom fakultetu za povijest umjetnosti i na Arhitektonskom fakultetu.

Radio kao urednik za arhitekturu i likovnu struku u raznim časopisima te je kao samostalni projektant izveo više arhitektonskih djela i konzervatorskih zahvata na povijesnim sakralnim objektima. Autor je i glavni urednik nekoliko stručnih knjiga te je sudjelovao na više kritičkih arhitektonskih izložbi i samostalno izlagao vlastite crteže i pastele.

DAZ intervju: Tomislav Premerl

Frano Dulibić

Dr. sc. Frano Dulibić radi kao izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Odsjek za povijest umjetnosti) te kao vanjski suradnik predaje na Akademiji likovnih umjetnosti. Bavi se istraživanjima hrvatskog slikarstva prve polovice 20. stoljeća, poviješću karikature i ilustracije i stripa te je aktivist u akcijama za zaštitu javnog prostora i kulturne baštine. Objavljuje znanstvene i stručne radove te je autor koncepcije i tekstova desetak izložbi.

O programu U tinelu:

Tinel okuplja starije i mlađe generacije arhitekata, koji vode dragocjene razgovore o temama iz područja arhitekture i kulture, nekulture i dr. Razgovor ne prekida moderator već se dozvoljavaju određena udaljavanja od teme i ulazak u anegdote i vezane priče. Posebnu dragocjenost nalazimo u prenesenim iskustvima starije generacije arhitekata koje bilježimo i objavljujemo na našem web portalu. U razgovorima namjera nam je u opuštenoj atmosferi koja dozvoljava slobodan i nesputan tijek misli  razgovarati u dobrom društvu.

Kroz ove neformalne razgovore arhitekata namjera nam je osvijetliti veze arhitekture i drugih kulturnih djelatnosti, odnosno skrenuti pažnju na involviranost arhitekata u društvena i kulturna pitanja izvan arhitektonskog miljea. Među generacijski razgovori omogućuju kontakt neophodan za razmjenu ideja među različitim generacijama arhitekata i drugih struka. Gosti U Tinelu su pozvani u parovima u kojima svaki od sugovornika ima iskustva sa zadanom temom razgovora  i jedan i drugi govori o zadanoj temi, a razlika je u godinama, iskustvu i perspektivi gledanja.

Program U tinelu je uvršten u sustav Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s 2 boda.

Saznajte više o programu U tinelu:
Programi DAZ - U tinelu

Do danas je održano 5 razgovora U tinelu između Azre Suljić i Bogdana BudimirovaRadovana Delallea i Saše ŠimprageNevena Kovačevića i Hrvoja HrabakaVere Grimmer i Ane Dane Beroš, Sandre Križić Roban i Ivane Meštrov.

Autorica programa: Davorka Perić
Dizajn plakata: Jelena Perić

Predavači

Perić, Davorka, Autor

diplomirala 1999. povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu; od 2000. -2002. koordinatorica programa neprofitne udruge Academia moderna; od 2006. stručnog programa Društva arhitekata Zagreba; vodila stručne programe vezane uz promociju članova DAZ-a, interdisciplinarna predavanja i izložbe; od 2006. - 2010. članica uredništva web stranice Društva arhitekata Zagreba; autorica brojnih interdisciplinarni programa vezanih uz problematiku prostora i suvremenu hrvatsku umjetnost; selektorica programa za domaće i inozemne izložbe, festivale / izložbe, predavanja; od 2000. - 2010.osnivačica i kustosica festivala Vizura aperta u Momjanu; piše tekstove za kataloge izložbi, te za Hrvatski filmski ljetopis, Konturu, Vijenac, Zarez i Život umjetnosti, Art Republiku, 3. program HR, ČIP, Oris i dr.; članica studijske sekcije ULUPUH-a.

Premerl, Tomislav, Autor

Rođen u Zagrebu 5. XI. 1939. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1969., gdje je i obranio doktorsku disertaciju (Hrvatska moderna arhitektura između dva rata – nova tradicija) 1985. godine. Predaje na Teološkom studiju Družbe Isusove, Filozofskom fakultetu Družbe Isusove i na doktorskom studiju Akademije likovnih umjetnosti. Član je vijeća doktorskih studija i mentor na Filozofskom fakultetu za povijest umjetnosti i na Arhitektonskom fakultetu. Radio kao urednik za arhitekturu i likovnu struku u raznim časopisima te je kao samostalni projektant izveo više arhitektonskih djela i konzervatorskih zahvata na povijesnim sakralnim objektima. Autor je i glavni urednik nekoliko stručnih knjiga te je sudjelovao na više kritičkih arhitektonskih izložbi i samostalno izlagao vlastite crteže i pastele.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Perić, Davorka
Autor

Premerl, Tomislav
Autor

U tinelu

Tinel okuplja starije i mlađe generacije arhitekata, koji vode dragocjene razgovore o temama iz područja arhitekture i kulture, nekulture i dr. Razgovor ne prekida moderator već se dozvoljavaju određena udaljavanja od teme i ulazak u anegdote i vezane priče.

Iz ciklusa

22.05.2012 - 22.05.2012
Arhitekti i konzervatori - u povijesnoj jezgri grada: Iva Letilović, Igor Pedišić i Miljenko Domijan

08.05.2012 - 08.05.2012
U tinelu: Leo Modrčin i Tomislav Pavelić

24.04.2012 - 24.04.2012
U tinelu: Pričajmo o turizmu s Dinkom Milasom i Dafne Berc

10.04.2012 - 10.04.2012
Osvrt na razgovor U tinelu: Ivan Juras i Luka Korlaet


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.