Kalendar

Topografija identiteta grada Zagreba

21.04.2011 - 21.04.2011
Ciklus: urbanizam.zg

Okrugli stol i prezentacija studije Topografija identiteta grada Zagreba,  dr. sc. Feđe Vukića održat će se u četvrtak, 21. travnja, u 18 sati u prostorima Društva arhitekata Zagreba, Trg bana Josipa Jelačića 3/I, u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada i Društva arhitekata Zagreba. Sudionike okruglog stola doc. Igora Toša i Sonju Leboš moderirati će dr.sc. Daniela Angelina Jelinčić.

Studijom je istraženo stanje identiteta u neposrednom fizičkom prostoru, ali i u stanje u repertoaru simboličkih vrijednosti vezanih uz grad Zagreb. Analitikom su obuhvaćene simboličke vrijednosti vezane uz grad Zagreb, na način kako one danas postoje u fizičkom prostoru, kako funkcioniraju u različitim medijima komunikacije te kako su funkcionirale nekada u određenim povijesnim razdobljima, a sve u cilju izlučivanja simboličkih vrijednosti koje najbolje mogu komunicirati urbane posebnosti grada Zagreba.


Kontakt: office@uiii.org
www.uiii.org
www.uiii.org/pipipp
www.cybercine.org
www.theatreofmemories.org


O ciklusu urbanizam.zg

Ciklus razgovora o aktualnim temama urbanističkog planiranja, identitetu Grada i ulozi kreativnih industrija u stvaranju gradskog branda u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada i Društva arhitekata Zagreba
.

Predavači

Vukić, Feđa, Predavač

Feđa Vukić, povjesničar umjetnosti, doktorirao je na području teorije dizajna na Univerzitetu u Ljubljani. Od 1994. godine predaje teoriju i povijest dizajna, na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od 1990. do danas objavio nekoliko stotina članaka u dnevnom i revijalnom tisku , te više studija i kritika u stručnim časopisima, kao i izvornih znanstvenih studija i radova u hrvatskoj i stranoj periodici. Takođe je objavio desetak knjiga na temu moderne arhitekture, dizajna i vizualnih komunikacija. Knjiga Stoljeće hrvatskog dizajna prevedena je 1997. godine i na engleski jezik, a prema knjizi bila je postavljena istoimena izložba u MGC Klovićevi dvori. Urednik je knjige Zagreb, modernost i grad i zbornika Od oblikovanja do dizajna, 2003. Autor znanstvenog istraživanja o povijesti oglašavanja u Hrvatskoj, koje je kao knjiga i izložba predstavljeno 2006. pod naslovom Umjetnost uvjeravanja, Oglašavanje u Hrvatskoj 1835-2005. Koautor knjige Croatian Design Now, s Victorom Margolinom 2008. Od kraja devedesetih istražuje identitete zajednica o kojoj temi objavljuje i znanstvene članke.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Vukić, Feđa
Predavač

urbanizam.zg

U nastavku programa urbanizam.zg u suradnji s Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj grada najavljujemo ciklus razgovora o aktualnim temama urbanističkog planiranja, identitetu Grada i ulozi kreativnih industrija u stvaranju gradskog „branda“. 

Iz ciklusa

19.05.2011 - 19.05.2011
Krajobrazne osnove grada Zagreba

05.05.2011 - 05.05.2011
Zagreb-studija stanovanja

07.04.2011 - 07.04.2011
Donji grad - kvalitetno stanovanje u urbanom centru Hrvatske

24.03.2011 - 24.03.2011
Zagreb kao kulturni proizvod


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.