Kalendar

Sakralna arhitektura - interijer

19.02.2013 - 19.02.2013
Ciklus: Dijalog struka
Predavanje

Pozivamo Vas da prisustvujete okruglom stolu  DIJALOG struka  Sakralna arhitektura - interijer koji će se održati u sklopu  u organizaciji Sekcije za interijere Društva arhitekata Zagreba u utorak 19. veljače.

Gosti okruglog stola su arhitekti Robert Križnjak, Roman Vukoja, slikar Jeronim Tišljar i manager Daniel Kvesić. Kroz dobre primjere suradnje naručioca i arhitekata započinjemo temu suvremene sakralne arhitekture u Hrvatskoj. O odnosima tradicije, funkcije i jezika arhitekture govorit ćemo u kontekstu vremena i potreba suvremenog čovjeka.

DIJALOG struka  održat će se u utorak 19. 02. u 19 sati  u DAZ-u.

Okrugli stol DIJALOG struka kroz međustrukovnu komunikaciju promovira integralni pristup projektima,  domaću produkciju i timski rad s ciljem uključivanja u dijalog svih dionika od studenata, kreativnih pojedinaca i timova, tvrtki do menadžera,  investitora, te kulturnih i privrednih stratega. Moderatori DIJALOGA struka su Robert Križnjak, voditelj sekcije za interijer DAZ-a i Davorka Perić, voditeljica programa DAZ-a.

Predavanje je uvršteno u program Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s tri (3)  boda.


 

O sudionicima okruglog stola:

Robert Križnjak
Rođen 23.siječnja 1971. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1999. godine u klasi prof. Hržića.Tijekom studija dobio je nagradu Arhitektonskog fakulteta za Projekt obiteljske kuće, 1996. Nagradu Arhitektonskog fakulteta za projekt Topusko 2010. godine, 1997.pohvalu za projekt interijera na Gornjem gradu u Zagrebu. 2003., položio stručni ispit iz područja arhitektonske struke u Hrvatskoj komori arhitekata.2004. osniva Ured ovlaštenog arhitekta Robert Križnjak koji vodi zajedno sa sestrom Martinom Križnjak, dipl.ing.arh. Ured čini tim kreativnih arhitekata koji se bave projektiranjem, unutarnjim uređenjem i nadzorom. Od 2008 - 2009. član je vijeća područnog odbora Zagreb u Hrvatskoj komori arhitekata. Od 2012. je voditelj sekcije za interijer u Društvu arhitekata Zagreba.

Roman Vukoja
Rođen 1972. godine, diplomirao na arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Upisan je Hrvatsku Komoru arhitekata  kao ovlašteni arhitekt.
Direktor je u Jezgra Studiju koji se bavi projektiranje stambenih i javnih zgrada, uređenje interijera i konzalting.

Na Svjetskom festivalu arhitekture 2009. Robert Križnjak i Roman Vukoja s projektom  Župne crkve Sv. Luke Evanđelista u  Zagrebu  ušli su u finale natječaja za svjetsku građevinu 2009. godine  u Barceloni u kategoriji Civic and Community, a projekt je i finalist međunarodnog natječaja ARCHDAILY 2010 za najbolju građevinu godine.

Jeronim Tišljar
Rođen je 1963 godine u Zagrebu. Svoje prvo iskustvo u umjetničkom modeliranja je stekao u Školi za primijenjenu umjetnost. Nakon toga se trajno usmjerava na stakleno modeliranje, te odlazi na Akademiju primijenjenih umjetnosti u Pragu, Češka, gdje je usavršio svoju umješnost kod poznatog profesora Lybenski. Po povratku u Zagreb, Tišljar svoje prve projekte razvija u tri glavna smjera: staklo kao skulpturu, staklo kao dizajn i staklo u interakciji s arhitekturom. Tišljarova djela postala su dio brojnih privatnih zbirki diljem svijeta, u vlasništvu francuskog predsjednika Chiraca, Stoltenberga, Schwartzenberga i Billa Clintona. Tišljarevi obojena prozorska stakla krase važna javna i sakralna mjesta poput Hrvatskog sabora, Hrvatskog državnog arhiva, svetišta Svete Mati Slobode u Zagrebu i dr..

Daniel Kvesić i Bokart
Manager, direktor tvrtke Bokart iz Zagreba.
Bokart je vodeća Hrvatska kompanija u segmentu dekorativnog stakla u arhitekturi.
Naš cilj je implementirati i promovirati arhitekturalno dekorativno staklo, projekt managmentom, dizajnom, stručnim suradnicima i suradnjom s arhitektima i umjetnicima. Iz bogatog iskustva izdvajamo  primjenu stakla u opremanju interijera i proizvodnji namještaja, te o dekorativnom staklu u interijeru.


Sponzor predavanja DIJALOG struka Sakralna arhitektura - interijer je tvrtka Nox d.o.o. iz Varaždina

NOX d.o.o. je tim mladih ljudi koji se bave prodajom rasvjetnih tijela renomiranih svjetskih proizvođača. Naše usluge uključuju savjetovanje, lighting design i svu tehničku podršku vezanu uz rasvjetu.
Iz naše ponude izdvojili bismo vodeće arhitekturalne brendove XAL i WEVER&DUCRE, koji se ističu dobrom kvalitetom i vrhunskim dizajnom. U ponudi također imamo dizajnerski svjetleći namještaj proizvođača SLIDE.
Posjetite naše web stranice i uvjerite se u raznolikost i kvalitetu naše ponude.

  


  

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Dijalog struka

Dijalog struka je program Društva arhitekata zagreba koji se bavi promocijom interijera kao multidisciplinarne arhitektonske prakse. 

Iz ciklusa

25.11.2014 - 25.11.2014
Interijer u niši

29.04.2014 - 29.04.2014
DAR612

03.12.2013 - 03.12.2013
Dva arhitekta

27.03.2013 - 27.03.2013
O svjetlu, sceni i drugim stvarima pro bono


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.