Kalendar

Radionica na temu izmjena i dopuna Zakona o prostornom uređenju i Zakona o gradnji i prezentacija primjene sustava e-dozvole

02.05.2019 - 21.05.2019

Uslijed stupanja na snagu izmjena i dopuna Zakona o prostornom uređenju („Narodne novine“ broj 153/13, 65/17, 114/18, 39/19) i Zakona o gradnji („Narodne novine“ broj 153/13, 20/17, 39/19) te uslijed obveze primjene sustava e-dozvole, Društvo arhitekata Zagreba će 14.05.2019. u 18h, u svojim prostorijama održati radionicu / okrugli stol o aktualnim izmjenama predmetne regulative i procedura vezanih za projekte.

Na radionici koju će voditi kolega Ivan Križić, sagledati ćemo i predstaviti sažetak što nam nove izmjene donose, te iz perspektive svih dosadašnjih povratnih informacija od kolega diljem Hrvatske a koje su stvarni feedback stanja i problema na terenu, probati zajednički sistematizirati konkretnu listu pitanja za očitovanje nadležnog Ministarstva. Također, napraviti ćemo i detaljniji pregled funkcioniranja sustava e-dozvole.

Dragi kolege, pozivamo Vas u što većem broju na radionicu, te da se uključite i doprinesete sa svojim znanjem, pitanjima i osvrtom na predmetnu temu. Ako podijelimo svoja iskustva i znanja lakše ćemo iznjedriti način kako se ujednačeno postaviti kao struka spram tekućih procedura i nadležnih institucija.

Radionica će se odvijati u dva dijela:

14.05.19, utorak  18h   Radionica 1/2
21.05.19, utorak  18h   Radionica 2/2


Na prvoj radionici proći ćemo kroz nove izmjene Zakona o prostornom uređenju i Zakona o gradnji, te otvoriti temu primjene sustava e-dozvole na praktičan način.

Pripremiti ćemo i pitanja oko nejasnoća iz Izmjena Zakona, za koja ćemo do naredne radionice 21.5. zatražiti odgovore iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Na drugoj radionici 21.5. kolege iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja doći će u DAZ kako bi nam iz prve ruke objasnili funkcionalnost e-dozvole, a također ćemo i zajednički komentirati nejasnoće i pokušati upotpuniti razumijevanje novih Izmjena i dopuna Zakona.

Ponesite svoje laptope i drugo potrebno kako bi zajednički učili te isprobali novi sustav.
 

Vaš dolazak na radionicu molimo najavite na e-mail: e-dozvola@d-a-z.hr

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.