Kalendar

Otvoren je ArhiBau 2021

07.10.2021 - 07.10.2021
Ciklus: ArhiBau 2021
Konferencija

U zagrebačkoj Areni otvoren je regionalni sajam kulture građenja i održivog razvoja te prateća stručna konferencija, koji traju do subote, 9. listopada u 19 sati.  

Sajam je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, mr.sc. Andrej Plenković, a otvorenju je prisustvovao veliki broj ministara, gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević te brojni visoki gosti, koji su svojim prisustvom potvrdili važnost promišljanja kulture građenja i održivog razvoja. Upravo su to i glavni fokusi konferencije ArhiBau.hr, na kojoj sudjeluje i preko 100 međunarodnih i domaćih predavača - stručnjaka te izlagača iz građevinskog sektora.
 
“Sajam ArhiBau.hr zamislili smo kao mjesto susreta stanovništva i stručnjaka u području arhitekture i graditeljstva vođeni temama kulture građenja i održivog razvoja. Prateća konferencija za stručnjake razmatra budućnost prostora u Republici Hrvatskoj i šire, uz upravljanje rizicima i krizama, ali i uočenim potencijalima za razvoj” – istaknuo je prilikom otvorenja Tihomil Matković, predsjednik Društva arhitekata Zagreba, organizatora Sajma ArhiBau.hr. 
 
Potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za promet i graditeljstvo, Mirjana Čagalj, povodom otvorenja sajma i konferencije ArhiBau.hr je izjavila: „Na primjeru Pelješkog mosta vidjeli smo kako graditeljstvo spaja društvo i gospodarstvo na više razina. Razmjena znanja ključ je za rješavanja izazova koji stoje pred građevinskim sektorom i kompletnom svjetskom ekonomijom.  Nikad više dostupnih sredstava iz EU fondova, zabrana radova za vrijeme sezone, dugoročno održiv razvoj turizma i  najvažnija i socijalno najosjetljivija obnova od potresa – sve su to teme koje će obilježiti našu branšu u idućem desetljeću. HGK je od samih početaka uključena u zahtjevan proces obnove s dva jasna cilja – da se ubrzaju radovi i da u njima u što većoj mjeri sudjeluju domaće tvrtke. „Ugradimo hrvatsko“ je moto koji stalno promoviramo jer vjerujemo da se solidarnost prema građanima pokazuje i brigom za gospodarstvo. Zato je HGK izradila Katalog hrvatskih proizvoda u kojem naručitelji i investitori mogu pronaći sve što im treba za izvođenje radova“.
 
Snježana Turalija, glavna voditeljica organizacijskog odbora sajma za sektorske partnere iz Greenika poslovnog savjetovanja istaknula je kako će se kroz razgovore i razmjenu iskustava “…posebna pažnja usmjeriti na mogućnost obnavljanja postojećeg nekretninskog fonda te gradnje novih zgrada i infrastrukture uz pomoć posebnih financijskih omotnica koje investitore, javne i privatne, obvezuju na dokazivanje poštivanja kriterija koji dovode do smanjenja potrošnje resursa, smanjenja emisija CO2 te povećanja iskorištenja energije iz obnovljivih izvora, što će u konačnici dovesti do toga da se u Hrvatskoj gradi kvalitetnije, uz poštivanje principa održive gradnje”.
 
Sajam ArhiBau.hr na jednome mjestu okupio je niz vrhunskih izlagača, pouzdanih partnera za gradnju i obnovu. Inovativna rješenja, nove proizvode i materijale te usluge iz sektora održive gradnju i opremanja možete pogledati uživo i razgovarati s predstavnicima vodećih tvrtki iz regije. 
Na sajmu ArhiBau.hr možete upoznati ponudu brojnih izlagača građevinskog sektora i opremanja – 3D Art, ACO, Alu-kon, Beton Lučko, Bjelin, Diasen, Durante, Geberit, Genesis grupa, Geo-centar, Haby, Hutterer & Lechner, ISO SPAN, KAZ, Koch parkirni sistemi, Lokve, Lorenčić, M Sora Norica, Miha element, MUZA, PPS Galeković, Profine, Rockwool, Samoborka, Sika, Soudal, Uprent, Vaillant, Velux, Visio Domus, Wienerberger i Ytong.
 
Uz vrhunsku ponudu materijala i opreme, za vrijeme trajanja sajma, studenti Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu vam pomoći svojim savjetima u uređenju stana – pronađite ih na info-punktu Društva arhitekata Zagreba.
 
Također, posjetitelji će moći razgledati mobilnu nZEB kuću – MUZA-u, čije je ime akronim za mobilna, učinkovita, zdrava, arhitektura. Radi se o pokaznom primjeru zgrade gotovo nulte energije, koja posjetiteljima nudi priliku da dožive  stvarno iskustvo nZEB gradnje, s obzirom da je opremljena svim potrebnim tehnologijama za pružanje cjelovitih informacija o procesima relevantnim za izvedbu zgrade u smislu udobnosti, parametre kvalitete unutarnjeg zraka i potrošnju energije.
 
Ako tražite opremu za novi dom, gradite kuću, obnavljate stambeni objekt ili uređujete poslovne prostore – ne propustite ArhiBau.hr. Dnevne (25 kuna) i trodnevne ulaznice (60 kuna) za sajam možete kupiti na blagajni Arene Zagreb. Radno vrijeme sajma je svaki dan od 10 do 20 sati.
U programu konferencije ArhiBau.hr, koja se održava u isto vrijeme, sudjeluje više od šezdeset stručnih predavača, koji će obrađivati teme planiranja, projektiranja i gradnje budućnosti prostora na temeljima Novog europskog Bauhausa, inicijative Europske komisije. Detaljan program konferencije dostupan je na www.ArhiBau.hr
 
Za sudjelovanje na sajmu i konferenciji nužno je pripremiti COVID-19 potvrde. Više na www.ArhiBau.hr.
 
 
Sajam i konferencija održavaju se u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom, uz potporu Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva turizma i sporta kao i Europske banke za obnovu i razvoj. 
 
dr. sc. Julije Domac, Posebni savjetnik Predsjednika Republike; prof. dr. sc. Radovan Fuchs, Ministar znanosti i obrazovanja; Darko Horvat, Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine; dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, Ministrica kulture i medija; mr.sc. Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske; Tihomil Matković, predsjednik Društva arhitekata Zagreba; Mirjana Čagalj, Potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze; Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

ArhiBau 2021

Sajam Kulture građenja i održivog razvoja s temom "Budućnost nakon kriza - inicijativa Novog europskog Bauhausa".

Iz ciklusa

09.05.2022 - 31.07.2022
PRODULJEN ROK: Poziv stručnjacima na prijavu radova konferencije ArhiBau.hr

08.10.2021 - 09.10.2021
ArhiBau - najveći sajam graditeljstva u regiji u listopadu u Areni Zagreb

07.10.2021 - 09.10.2021
Održan je prvi međunarodni sajam i konferencija ArhiBau

01.07.2021 - 09.10.2021
Najveća regionalna konferencija i sajam kulture građenja i održivog razvoja – ArhiBau.hr


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.