Kalendar

Otvaranje Adventskog kalendara

28.11.2015 - 29.11.2015

U Obrtničkom prolazu, koji spaja Varšavsku i Masarykovu ulicu 28. i 29. studenog održava se prvo u nizu od 4 ovogodišnja dogašanja u donjogradskim dvorištima grada Zagreba, u sklopu projekta Adventski kalendar u organizaciji Mladih Društva arhitekata Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba.

Ovim putem pozivamo vas da nam se pridružite na otvaranju prvog od četiri u nizu donjogradska dvorišta, u sklopu Adventskog kalendara 2015. godine. Na lokaciji Obrtnički prolaz, 28. Studenog u 19 h svečano ćemo otvoriti ovogodišnji program, koji podrazumijeva prezentaciju prijedloga intervencija, koju potpisuju studenti Arhitektonskog fakulteta te niz događanja i manifestacija, organiziranih u skladu s prostorom i njegovim korisnicima.

Autorski i organizacijski tim, Obrtnički prolaz odlučio je prezentirati s naglaskom na njegov stvarni, zatečeni karakter – prostor u kojem se nalaze poslovni objekti te koji služi samo za kratak, privremeni boravak, odnosno prolazak. S obzirom na isto na sudjelovanje su pozvani obrtnici, koji su se ovom prilikom odazvali te koji će javnosti prezentirati svoj rad putem otvorenih vrata.

Tim za intervencije u sastavu: Mia Andrašević, Dora Habijanec, Ira Habijanec, Ivan Zovko, Stella Gojak i Matija Pajić, obrtnički prolaz je sagledao kao priliku za intervenciju minimalnom urbanističkom gestom na parteru, čime njihova ideja unosi dinamiku u zaboravljeni i mnogim Zagrepčanima nepoznat prolaz, a koji spaja Varšavsku i Masarykovu ulicu.

Posjetitelji će u subotu i nedjelju, 28. i 29. 11. imati također priliku pogledati izložbu mladih fotografa pod intrigantnim nazivom „uLICE“, dok će večernji program u nedjelju 29. Studenog obogatiti modna revija studentica s Tekstilno- tehnološkog fakulteta u Zagrebu, koje će ovom prilikom pokazati svoje radove. Riječ je o dizajnericama, redom nagrađivanim i javnosti već dijelom poznatim imenima kao što su Eva Karakaš, Martina Križanić, Monika Merlin, Luiza Serblin, Gabrijela Krešić, Ivana Janjić, Adrijana Gašparić, Marta Križaj, Kristina Videk i Marija Lukić. Reviju novih imena na našem tržištu vodit će Jelena Pajić.
www.facebook.com/adventskikalendar

Daljnja događanja u sklopu Adventskog kalendara će biti Ilica 69 5. i 6. prosinca prigodom kojeg će se prezentirati projekt «Ilica 69», svjetlosne instalacije u sklopu projekta «A gdje je svjetlo?» te niz drugih događanja. 12. i 13. prosinca slijedi dvodnevni program u Petrinjskoj 73, a projekt zaključujemo u bloku Žerjavićeva 3 – Mihanovićeva 30/2. Pratitite nas i posjetite na svim postajama «Adventskog kalendara», a kompletan raspored događanja na pojedinim lokacijama preuzmite na poveznici:

PROGRAM Adventskog kalendara 2015

Organizator Adventskog kalendara je Društvo arhitekata Zagreba, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Organizacijski tim: MIA ANDRAŠEVIĆ, STELLA GOJAK, DORA HABIJANEC, IRA HABIJANEC, IVA JURLINA, LUKA KRSTULOVIĆ, ANA MUŠĆET,PETRA ORBANIĆ, MATIJA PAJIĆ, IVAN ZOVKO
Autorski tim projekta Adventski calendar: LUKA KRSTULOVIĆ, ANA MUŠĆET, PETRA ORBANIĆ, MATIJA PAJIĆ 

Organizatori:
      

Sponzori:
      

 

  

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2023 DAZ.