Kalendar

Multifunkcionalna dvorana/ kongresni centar u Banja Luki - natječaj

02.01.2020 - 15.04.2020

Grad Banja Luka raspisao je 27.12.2019. godine Međunarodni konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja multifunkcionalne dvorane/ kongresnog centra. 

Ideja da Banja Luka dobije jedan multifunkcionalni prostor gdje bi se povezale različite namjene, a što predstavlja upravo jedan korak u strateškoj viziji grada. Njegova funkcija i kapaciteti treba da zadovolje, pored lokalnih i šire, regionalne potrebe za ovom vrstom djelatnosti. Kulturna ponuda se ovim sadržajem proširuje, pa se stvaraju optimalni uslovi za razvoj koncertne, baletske i operske umjetnosti jer su postojeći kapaciteti u gradu odavno prevaziđeni u tehnološkom i parametarskom aspektu. Pored kulturne ponude, budući kompleks će poslužiti i za kongresnu djelatnost koja u sebi objedinjuje fenomene razmjene naučnih saznanja, nauke i obrazovanja. Pomenute sadržaje prate i izlagačka djelatnost, ugostiteljstvo, poslovanje, administracija i ostale neophodne namjene.  Koncept multifunkcionalnog-hibridnog sadržaja ima za cilj da racionalizuje korištenje prostora bez redukcije komfora upotrebe i tehnologije predviđenih namjena. 
Kako bi se dobilo što više kreativnih i kvalitetnih rješenja za ovaj budući simbol grada, odlučeno je da konkurs bude međunarodnog karaktera tako da mogu učestvovati sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju stručne i ostale uslove definisane konkursom bez obzira na teritorijalnu pripadnost.
 
Konkurs za multifunkcionalnu dvoranu/kongresni centar biće otvoren do 15. aprila 2020., a za najbolje idejno rješenje predviđena je novčana nagrada u iznosu od 30.000 eura.
Konkurs je organizovan digitalno, a više informacija se može pronaći  na linkovima:
 
 
 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.