Kalendar

Ažman Venturi 2005-2010 na Af

11.04.2013 - 11.04.2013
Ciklus: Izložbe

U četvrtak 11. travnja 2013. u 12.00 sati u Auli Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu otvara se izložba arhitekata prof. dr. Lučke Ažman Momirski i prof. Marca Venturija. Istog dana u 19.00 sati u velikoj dvorani fakulteta arhitekti će održati predavanje pod naslovom „Urbanism of the Change“

U svijetu, koji se mijenja brže od arhitekture, urbani projekti postaju izazov za projektiranje, kroz kojeg se razvija urbani krajolik i koji također vodi do potpuno novih disciplina. Izložba predstavlja najnovije inovativne projekte dvojice arhitekata – prof. dr. Lučke Ažman Momirski i prof. Marca Venturija, koji rade na Sveučilištima u Ljubljani i Veneciji i obuhvaća radove pet godina (2005/2010): deset natječaja (pet nadgrađenih radova i dva prijedloga u drugom natječajnom krugu), primjere obnove povijesne, urbanističke cjeline i vrlo praktične intervencije kultiviranja krajolika.

Prikazani su brojni pristupi: inovacije u stambenoj izgradnji kao instrument za razmišljanje o promjenama u načinu života (Stanežiče); inovacije u mjerilu, koje uključuju stvaranje novih industrijskih krajolika, rješavanje problema starih povijesnih gradova, nove oblike turizma i nove pristupe u poljoprivrednim interesima (Koper / Capodistria); razvoj do sada nesagledanih potencijala konsolidiranih mjesta (Rovigo, Koper / Capodistria); trodimenzionalni rad za dostizanje gustoće i istovremeno snage iz toga izvedenih slojeva i površina (Goriška brda, Belluno).

Izložba ostaje otvorena do 25. travnja.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:


  


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2022 DAZ.