Kalendar

Arhitektura safavidske Perzije

13.05.2016 - 13.05.2016
Ciklus: Gostovanja

Izvrsna posjećenost prvom predavanju iz Ciklusa o iranskoj arhitekturi te brojna publika i veliki interes za drugo predavanje koje je održala dipl. ing. urbanizma Delaram Nafisi s temom 10 najljepših trgova u Iranu, opravdan je razlog da vas pozovemo i na treće predavanje iz istog Ciklusa pod nazivom ARHITEKTURA SAFAVIDSKE PERZIJE, dr. sc. Zlatka Karača, profesora s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Predavanje će se održati  13. svibnja  2016. u 18:30h, u prostorijama Društva Arhitekata u Zagrebu, Trg bana Josipa Jelačića 3/1, Zagreb.

Ciklus predavanja o iranskoj arhitekturi zamišljen je kao tribina od tri tematska predavanja od kojih su dva posvećena upoznavanju s karakteristikama i tipologijom različitih graditeljskih stilova iz iranske arhitekture islamskog perioda, dok je jedno posvećeno povijesnome razvoju i ulozi trga u iranskom urbanizmu. "Arhitektura safavidske Perzije" je posljednje u nizu od tri. Ciklus organizira Hrvatsko - Iransko društvo - Irandustan i Društvo arhitekata Zagreba.

Dr. sc. ZLATKO KARAČ, mag. ing. arh., rođen je u Vukovaru 1961., diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1987. gdje je i doktorirao. Znanstveni je savjetnik i docent na Katedri za urbanizam AF u Zagrebu. Predavao je na Građevinskom i Šumarskom fakultetu, na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, a trenutno predaje i na Filozofskom fakultetu te na nekoliko doktorskih studija. Prodekan je za znanost na AF i član Senata Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se urbanističkim i prostornim planiranjem, posebno konzervatorskom problematikom i zaštitom baštine te poviješću hrvatske arhitekture i urbanizma. Objavio je više od 430 znanstvenih, stručnih i popularizacijskih radova među kojima su knjige, poglavlja u zbornicima i monografijama, enciklopedijski tekstovi, članci i priopćenja na znanstvenim skupovima. Laureat je godišnje 'Državne nagrade za znanost' 2012. Bio je voditelj nakladništva AF, uredio je brojne udžbenike i knjige s područja arhitekture i glavni je urednik znanstvenog časopisa 'Prostor'. Projekti su mu nagrađivani i otkupljeni na javnim natječajima. Izlagao je na Zagrebačkom salonu, Izložbi godišnjih realizacija UHA-e i dr. Aktivan je u nekoliko stručnih udruga (arhitekata, arheologa, povjesničara umjetnosti i konzervatora); bio je član Stručnog savjeta UHA-e,  član ekspertnih konzervatorskih i urbanističkih povjerenstava, uz ostalo Hrvatskog vijeća za kulturna dobra i Povjerenstva za ocjenu arhitektonskih projekata Grada Zagreba. Ovlašteni je arhitekt HKA.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.