Kalendar

ArhiBau 2021: Prijava tema za Konferenciju

28.03.2021 - 20.04.2021
Ciklus: ArhiBau 2021
Konferencija

Sajam kulture građenja i održivog razvoja "ArhiBau 2021" s Konferencijom održat će se u Areni Zagreb u listopadu 2021. u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, s temom "Budućnost nakon kriza temeljena na inicijativi Novog europskog Bauhausa". Pozivamo sve stručnjake zainteresirane za sudjelovanje u konferencijskom dijelu sajma da nam se jave sa temama koje mogu doprinijeti stručnoj raspravi.

DAZ poziva svoje članstvo, ali i stručnjake drugih profila, da svojim stručnim doprinosom (autorskim prikazom svog rada, odnosno prezentacijom drugih tema) doprinesu "ArhiBau 2021". Molimo navedite svoje podatke i  prijedlog stručnog rada / teme kojima biste doprinijeli sa svog stručnog aspekta stručnoj konferenciji "ArhiBau 2021", u okviru navedenih tema, ali i izvan predloženih okvira. Priložite sažetak i osnovne graf. priloge.

Prijave produžene do 01.06.2021. godine, a konferencija se zbog COVID-a odgađa za rujan 2021. 

Prijave šaljite kroz obrazac na poveznici.

Programski odbor evaluirati će teme obzirom na profil i druge komponente konferencije i javiti Vam se povratno.

Konferencijski dio sastoji se od pet glavnih programa:

1. Okviri kulture građenja u 21. stoljeću
izvorni Bauhaus bio je nositelj kulture građenja 20. stoljeća. Novi europski Bauhaus nastaje u trenutku očekivanih velikih društvenih i političkih promjena uzrokovanih velikim krizama. Razgovaramo o kulturi građenja u 21. stoljeću s posebnim naglaskom na doprinos hrvatske arhitekture, urbanizma i graditeljstva inicijativi Novog europskog Bauhausa.

2. Urbanizam 2021
otvara teme budućeg razvoja Grada Zagreba, Hrvatske i regije nadovezujući se na prostorno plansku dokumentaciju, ali i otvarajući temu nužnih novih strategija razvoja. Unutar strategije budućeg razvoja posebno je značajan segment koji se odnosi na sustavno promišljanje obnove nakon velikih hrvatskih potresa iz 2020. godine, ali i šire promatrano drugih kriznih zdravstvenih i ekonomskih situacija. Posebno je važno promatrati ovu temu kroz cjelovitost rješenja s kojima će doprinos inicijativi Novog europskog Bauhausa biti najveći.

3. Dani zagrebačke arhitekture 2021                 
daju presjek realiziranih projekata i iskustava u obnovi nakon potresa u 2020. godini. Uz konferencijski dio, kojim želimo diskutirati o potrebnoj cjelovitosti pristupa obnovi u okvirima inicijative Novog europskog Bauhausa, namjera je organizirati obilazak suvremenih realizacija, ali i realiziranih obnova, razmjena iskustva s dionicima obnove, kao i prezentacija različitih modela obnove u tehničkom, organizacijskom i financijskom smislu.

4. Baština 2021
otvara pitanje baštine koju ostavljamo budućim generacijama i povezanim rizicima u njenom upravljanu. Pitanje promatramo kroz odnos prema naslijeđenoj kulturnoj baštini te kroz stvaralaštvo koje ostavljamo budućim generacijama kao baštinu, propitujući njene specifične kvalitete. U ovom propitivanju treba istražiti dosadašnje i buduće modele kojima se baština utvrđuje i štiti od propadanja na održivi način, prateći inicijativu Novog europskog Bauhausa.

5. ARTUR - Arhitektura i turizam 2021
daje odgovore o budućnosti turizma u svjetlu inicijative Novog europskog Bauhausa. Uz konferencijski dio organiziraju se prezentacije najuspješnijih projekata koji mogu biti pokazni primjeri primjene inicijative Novog europskog Bauhausa promatranih kroz kriterije: arhitektonske kvalitete, utjecaja na urbanizam, nZeb, održivosti i društvenog doprinosa razvoju svijesti i promjene pristupa turizmu.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

ArhiBau 2021

Sajam Kulture građenja i održivog razvoja s temom "Budućnost nakon kriza - inicijativa Novog europskog Bauhausa".

Iz ciklusa

09.05.2022 - 31.07.2022
PRODULJEN ROK: Poziv stručnjacima na prijavu radova konferencije ArhiBau.hr

08.10.2021 - 09.10.2021
ArhiBau - najveći sajam graditeljstva u regiji u listopadu u Areni Zagreb

07.10.2021 - 07.10.2021
Otvoren je ArhiBau 2021

07.10.2021 - 09.10.2021
Održan je prvi međunarodni sajam i konferencija ArhiBau


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.