Kalendar

4. Zagrebački energetski tjedan

13.05.2013 - 18.05.2013

Danas 13. svibnja počinje 4. Zagrebački energetski tjedan, manifestacija kojom će se kroz niz događanja ukazati na potrebu održivog razvoja i energetske učinkovitosti u svim sferama svakodnevnog života.

4. po redu Zagrebački energetski tjedan organizira Gradski ured za energetiku zaštitu okoliša i održivi razvoj grada Zagreb, a u okviru manifestacija uključeni u program događanja će biti i vrtići, škole, fakulteti te mnoge druge ustanove. U ponedjeljak će biti održana i stručna konferencija u starogradskoj vijećnici pod nazivom „Mi imamo rješenja – Vizije novih generacija za zeleni razvoj“, a dodijeliti će se godišnje nagrade za razvoj hrvatskog zelenog gospodarstva GREENOVATION 2013.

Grad Zagreb, kao glavni grad Republike Hrvatske, potpisnik Sporazuma gradonačelnika i Struktura potpore Europske komisije – Opće uprave za energiju ima obvezu i odgovornost maksimalno poduprijeti i provoditi odgovarajuće mjere u cilju ostvarenja ušteda energije, primjena mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva te stručnom potporom pomoći svim lokalnim i regionalnim zajednicama koje za to pokažu interes.

Ambiciozni cilj smanjenja emisija stakleničkih plinova za više od 21%, u odnosu na referentnu 2008., moguć je samo uz aktivno uključenje i sudjelovanje djelatnika gradskih i državnih uprava, brojnih interesnih skupina, gospodarskih subjekata, obrazovnih i znanstvenih institucija, nevladinih udruga i samih građana što većeg broja ekološki osviještenih europskih gradova.

Energetski tjedan ima značajnu ulogu u postizanju navedenih ciljeva i jedan je od važnih čimbenika u procesu održivog razvoja Grada Zagreba.

Više informacija o programu i samoj manifestaciji potražite ovdje ili na stranicama Gradskog ureda za energetiku zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.