Knežević Snješka

Tvrtka:

Snješka Knežević (1938.), završila je studij povijest umjetnosti, njemačkog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirala. Objavila četiri knjige, stotinjak znanstvenih i isto toliko publicističkih radova, izradila tridesetak elaborata i ekspertiza, sudjelovala u radu dvadesetak nacionalnih i internacionanih znanstvenih i stručnih skupova. Bila je članicom redakcije časopisa Arhitektura (1982-86.) i njegovog savjeta te redakcije časopisa Čovjek i prostor (1987-95). Višekratno je sudjelovala u radu žirija Nagrade Vladimir Nazor za arhitekturu te više stručnih žirija za arhitektonske natječaje, bila članicom više odbora i komisija na području zaštite spomenika. Sudjeluje u postdiplomskom, odnosno dokorskom studiju Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta i Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu: na potonjem je 2008. vodila izborni kolegij „Baština i transformacija“, a 2009. „Održivost baštine – dileme zaštite“. Na Trećem programu Hrvatskog radija od 2003. uređuje emisiju «Baština, mi i svijet». Uredila je više stručnih knjiga, zbornika i časopisa. Članica je Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske, Društva arhitekata Zagreba, Hrvatskog novinarskog društva, Društva hrvatskih književnih prevodilaca i Hrvatskog PEN-a. Godine 1997. i 1998. bila je članica Upravnog odbora Instituta Otvoreno društvo Hrvatska. Za monografiju „Zagrebačka Zelena potkova“ dobila je Nagradu grada Zagreba za 1996. godinu, a za ukupni znanstveno-istraživački rad na hrvatskoj i zagrebačkoj arhitektonskoj baštini nagradu «Neven Šegvić» Udruženja hrvatskih arhitekata za 2002. godinu.

Projekti

Vezane vijesti

17/09/2012 Arhitektonsko-urbanistička radionica

Škola Grada – Dubrovnik 2012

U Dubrovniku će se od 22. do 27. listopada održati studentska radionica Škola Grada, pod vodstvom profesora Nenada Fabijanića. U okviru radionice organizirana su brojna predavanja renomiranih stručnjaka na kojima mogu prisustvovati svi zainteresirani, a sudjelovanje će se bodovati u Programu stalnog stručnog usavršavanja.


22/04/2011 Arhitektura i naslijeđe

Predstavljanje edicije ´Sveučilište i grad´

U četvrtak, 28. travnja, u 18 sati u prostorima Društva arhitekata Zagreba, Trg bana Josipa Jelačića 3/I, održano je predstavljenje edicije Sveučilište i grad u sklopu ciklusa Arhitektura i naslijeđe u organizaciji DAZ-ove sekcije Arhitektonsko nasljeđe.


23/10/2009 urbanizam.zg

Aktualno :: Poziv na predstavljanje projekta podzemne garaže na Trgu maršala Tita

Potaknuti reakcijama struke i javnosti na projekt gradnje podzemne garaže na dijelu Trga maršala Tita, uputili smo poziv gradonačelniku grada Zagreba kojim predlažemo predstavljanje projekta u Društvu arhitekata Zagreba... 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.