THINK public SPACE

01.02.2015 - 01.09.2016

THINK SPACE i Grad Zagreb u okviru projekta „Zagreb za mene“ , kojeg provodi Društvo arhitekata Zagreba, raspisuju međunarodni, javni, anonimni, u jednom stupnju konceptualni arhitektonsko – urbanistički natječaj - THINK public SPACE.

Program Think Space u 2015. godini doživjet će posebno izdanje pod krovnom temom „THINK public SPACE“. Fokus ovog posebnog izdanja programa biti će usmjeren na javni gradski prostor u europskom kontekstu. Think Space se ovom prigodom udružuje s opsežnim i ambicioznim projektom revitalizacije javnih prostora Grada Zagreb „Zagreb za mene“ kojeg provodi Društvo arhitekata Zagreb u suradnji s Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Akupunkturom grada. U okviru spomenutog će se kroz posebno izdanje natječaj Think Space težiti pronalaženju rješenja za današnje javne prostore na konceptualnoj i teoretskoj razini kao i podizanju vidljivosti i važnosti javnog prostora kao teme gradskog urbaniteta i projekta „Zagreb za mene“.
U skladu s već poznatim premisama programa pokrenutog 2010. godine od strane Društva arhitekata Zagreba, očekuje se progresivno promišljanje prostora i arhitekture kroz prostorno-društvene eksperimente, koji bi mogli poslužiti kao temelj budućim istraživanjima, studijama, projektima i realizacijama brišući granice između arhitekture i srodnih disciplina.

Vezana događanja

11/06/2015 - 11/06/2015

THINK public SPACE razgovor

Povodom ovogodišnjeg posebnog izdanja programa Think Space, 11. lipnja 2015. u 20h u Društvu arhitekata održati će se javni razgovor na temu javnog prostora kao okosnice natječaja THINK public SPACE na kojem će sudjelovati Dafne Berc, Rene Lisac​, Tihomir Jukić i Tomislav Pletenac, dok će Jan Liesegang iz berlinskog raumlabora govoriti o suvremenim participativnim praksama u javnom prostoru.

21/05/2015 - 23/05/2015

Predstavljamo ocjenjivački sud natječaja THINK public SPACE

Think Space i Grad Zagreb u sklopu projekta „Zagreb za mene“ provode međunarodni konceptualni natječaja – THINK public SPACE. Danas vam predstavljamo naš međunarodni ocjenjivački sud koji djeluje u sastavu: Aristide Antonas, Ana Dana Beroš, Izaskun Chinchilla, Jan Liesegang i Karin Šerman, dok više o samom natječaju možete pronaći ovdje te na stranicama programa THINK SPACE.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.