Natječaj

Javni i pozivni natječaj za izradu vizualnog identiteta Vukovarskog vodotornja - simbola hrvatskog zajedništva

Autor/izvor: DAZ/ Hrvatski dom Vukovar 22/05/2017

Raspisan je natječaj za izradu vizualnog identiteta Vukovarskog vodotornja - simbola hrvatskog zajedništva

Poziv
Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar u suradnji s Gradom Vukovarom (u daljnjem tekstu: Naručitelj) poziva autore i kreativne timove (u daljnjem tekstu Autori) da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva.
 
Tema i cilj natječaja
Tema natječaja je izrada Idejnog rješenja vizualnog identiteta Vukovarskog vodotornja. Identitet vodotoranj treba predstaviti javnosti sa svim njegovim sadržajima i namjenom. Vukovarski Vodotornja je jedan od glavnih promotora grada Vukovara, kako zbog zanimljivosti arhitekture, tako i zbog njegove uloge u najnovijoj povijesti. Zamisao je da Vodotoranj u sebi objedini navedeno, ali i da pošalje jasnu poruku stremljenja Vukovara prema budućnosti. Navedeno treba biti prepoznato kroz vizualni identitet kojim se mora postići prepoznatljivost, simbolika i snaga Vodotornja kao simbola zajedništva.
Naručitelj ovim natječajem želi dobiti prijedloge vizualnog identiteta Vukovarskog vodotornja - simbola hrvatskog zajedništva. Nagrađena će biti tri najbolja rješenja, odabrana od strane žirija. Prvonagrađeni rad postat će vizualni identitet Vukovarskog vodotornja.
 
Informativni sastanak i obilazak Vukovarskog vodotornja — 26.05. u 13 sati
Pozivamo pozvane timove i sve ostale zainteresirane autore i timove na informativni sastanak koji će se održati u petak 26.05.2016. s početkom u 13 sati, u Hrvatskom domu Vukovar, Ul. Josipa Jurja Strossmayera 20, Vukovar. Nakon informativnog sastanka pozvani autori/timovi te svi ostali zainteresirani autori/timovi pristupaju izradi natječajnih rješenja.
Najava sudjelovanja na informativnom sastanku je do 25. 05. 2017. zaključno 16 h. Najava sudjelovanja se vrši elektroničkom poštom na e-mail. Poruku je potrebno nasloviti „Viz. Id. Vukovarski vodotoranj – Informativni sastanak“. U tekstu poruke navesti ime autora + autorskog tima, broj telefona i/ili mobitela autora koji najavljuju svoje sudjelovanje na infoemativnom sastanku. E-mail se šalje na adresu: natjecaj@hrvatskidomvukovar.hr
* Sudjelovanje na brifingu nije obavezno.
 
Ocjenjivačko povjerenstvo
Ocjenjivanje prispjelih radova vršit će Ocjenjivačko povjerenstvo,čiji je zadatak odabrati najbolja autorska rješenja, u sastavu:
  1. Marina Sekulić, pročelnica Upravnog odbora Grada Vukovara
  2. Ivanka Miličić, ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar
  3. Ružica Marić, ravnateljica Gradski muzej Vukovar
  4. Goran Rako, projektant obnove Vukovarskog vodotornja Radionica Arhitekture
  5. Vanja Ilić, glavna projektantica Projekta interijera Vukovarskog vodotornja
  6. Ivan Doroghy, profesor na Studiju Dizajna
  7. Marko Jovanovac, diplomirani dizajner, koordinator raspisa natječaja
Nagradni fond
Ukupni fond nagrada iznosi 45.000 kn neto, a raspodijeljen je na sljedeći način:
  1. nagrada: 20.000,00 kuna neto
  2. nagrada: 15.000,00 kuna neto
  3. nagrada: 10.000,00 kuna neto
* Pozvanim autorima/timovima će za rad na idejnim rješenjima biti isplaćeno obeštećenje u iznosu od 4.000 kn neto, neovisno o broju radova, i to u slučaju da ne osvoje neku od nagrada, a predali su natječajni rad u roku predviđenom Općim odredbama Natječaja.
Rokovi
  • 22.05.2017. - Otvaranje natječaja
  • 26.05.2017. - Obilazak objekta
  • 27.06.2017. - Zatvaranje natječaja (zaprimanje radova do 16 sati.)
  • 05.07.2017. - Objavljivanje rezultata natječaja
  • 12.07.2017. - Izložba pristiglih i nagrađenih radova / izlaganje / okrugli stol
Postavljanje pitanja
Zainteresirani autori i timovi mogu postavljati pitanja isključivo putem elektroničke pošte na adresu: natjecaj@hrvatskidomvukovar.hr
 
Oprema i prezentacija natječajnih radova
Natječajne radove treba pripremiti i predati u digitalnom zapisu (.pdf) na CD-ROM-u ili USB -u. Pojedina prezentacija natječajnog rada mora biti pripremljena u najmanjem obujmu prema specifikaciji navedenoj u Projektnom zadatku. Svi dijelovi natječajnog rada moraju biti neoznačeni kako bi bili anonimni pred Ocjenjivačkim sudom.
 
Adresa za slanje radova
Natječajni radovi šalju se na adresu:
Hrvatski dom Vukovar 
Josipa Jurja Strossmayera 20 
32000 Vukovar 
„Natječaj za izradu vizualnog identiteta“.
 
Natjecatelji uz rad prilažu omotnicu u kojoj se nalaze potpisani i popunjeni:
  1. Prijavnica, koja je dio natječajne dokumentacije 
  2. Izjava o Autorstvu, koja je dio natječajne dokumentacije 

Dokumentacija na linku.

Ostalo

Članstvo

Programi Društva arhitekata Zagreba u 2024. godini/ Poziv na učlanjenje i obnovu članarina

18/03/2024
DAZ

 
Zahvaljujemo se svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaje te pozivamo nove članove na učlanjenje!

Konferencija

BUS 2024 – Budućnost ugodnog stanovanja

14/03/2024
DAZ
Trinaesta po redu konferencija za studente „BUS 2024 – Budućnost ugodnog stanovanja“ održava se u subotu, 16. ožujka 2024. na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu s početkom u 10 sati.

Webinar

Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija

12/03/2024
DAZ
U suradnji sa stručnjacima tvrtke PJR pozivamo članove na webinar, na kojemu će se predstaviti ključni elementi natječaja i pružiti odgovori na pitanja.

Festival

DANKAfilm

11/03/2024
DAZ
 U trećem izdanju DANKA festivala, 24satnog filmskog festivala, fokus je premješten s kazališta na film. Timovi su u 24 sata napisali, snimili, montirali i projicirali svoje kratke filmove, a jedna od lokacija na kojoj se snimalo bio je i prostor Društva arhitekata Zagreba.

GIO 2023

Godišnja izložba ostvarenja u 2023. – nominacije za UHA-ine nagrade

11/03/2024
DAZ
Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2023. godini prijavljeno je 68 radova: 58 ostvarenja i deset publicističkih i nakladničkih radova, a među nominiranima za nagradu ”NEVEN ŠEGVIĆ” za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački I teorijski rad na području arhitekture za 2023, nominiran je i DAZ-ov PODCAST - PREDNJI PLAN. 

Natječaj

Svjetska izložba EXPO 2025 u Osaki, Japan

06/03/2024
DAZ/UHA
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova raspisuje, a UHA provodi arhitektonsko-dizajnerski natječaj za idejno multidisciplinarno rješenje hrvatskog nastupa na Svjetskoj izložbi EXPO 2025 u Osaki, Japan, s izradom projektne dokumentacije.

Nagrada

Objavljen Pozivni natječaj za dodjelu Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2023. godinu

06/03/2024
DAZ
Ministarstvo kulture i medija objavilo je Pozivni natječaj za dodjelu Nagrada „Vladimir Nazor“ za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma za 2023. godinu. 

Događanje

Arhitekta Forum

05/03/2024
DAZ
U skladu sa misijom jačanja pozicije arhitektonske struke, časopis i podkast „Arhitekta“ organizuje dvodnevni događaj pod nazivom „Arhitekta Forum: Next Level“ (7. i 8. maja 2024. godine, u Beogradu, u MTS Dvorani).


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.