konferencija ARTUR 2014

Dodijeljene nagrade ARTUR

Autor/izvor: DAZ 27/03/2014

Danas 27. ožujka 2014. na zatvaranju prve konferencije ARTUR Arhitektura i turizam, koja se ove godine bavila temom Turistički prostor: Grad i regija, u nazočnosti zamjenika Ministra turizma Ratomira Ivčića,  Gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, Veleposlanice Kraljevine Nizozemske Stelle Ronner-Grubačić i drugih uzvanika, dodijeljene su nagrade ARTUR projektima koji promiču razvoj lokalne zajednice, doprinose kvaliteti turističkog prostora, koji potiču interdisciplinarnosti cjelovitost u procesu i planiranju prostora, te očuvanju okoliša u nekoliko kategorija.

Kako je program ARTUR usmjeren je na prevladavanje postojećih nedostataka i problema vezanih za prostor i turizam, a dugoročni ciljevi jačanje uloge dizajna, arhitekture i urbanizma, kao i doprinosa drugih kulturnih djelatnosti i struka u održivom razvoju turizma, svrha poziva za nagradu ARTUR bila je identificiranje najboljih praksi, održivih i dobro planiranih, integriranih arhitektonskih realizacija.

Poziv se odnosio na projekte koji promiču razvoj lokalne zajednice, doprinose kvaliteti turističkog prostora, koji potiču interdisciplinarnosti cjelovitost u procesu i planiranju prostora, te očuvanju okoliša, a uključuju:

 1. Realizacije u javnom prostoru - turistički teritorij - doprinos razvoju i održivosti turizma (javni otvoreni prostori – rive, trgovi, parkovi)
 2. Realizacije arhitekture u turizmu (turistički objekti),
 3. Turistički sadržaji (projekti lokalne uprave i privatnih investitora s konkretnim manifestacijama u prostoru (prostori za kulturu, sport i rekreaciju)
 4. Realizirana stručna istraživanja i publikacije vezane za arhitekturu i turizam

U razmatranje su se uzimali projekti koji su realizirani od početka 2000. godine do danas. Žiri nije razmatrao projekte u visokom stupnju dovršenosti koji još nisu stavljeni u funkciju zbog nemogućnosti ocjene utjecaja koji ti projekti mogu imati na lokalnu zajednicu i razvoj turističkih aktivnosti. Predlagači tih projekata pozvani su svoje projekte ponovo prijaviti na sljedećim pozivima za predlaganje ARTUR nagrade.

Stručni interdisciplinarni ocjenjivački žiri u sastavu

 1. Vesna Rajković, Ministarstvo turizma, Uprava za razvoj i konkurentnost turizma
 2. Snježana Turalija, Hrvatski savjet za zelenu gradnju
 3. Đuro Tomljenović, Hrvatska radiotelevizija
 4. Maroje Mrduljaš, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 5. Boris Fiolić, Studio BIF, Udruženje hrvatskih arhitekata
 6. Pieter Sanders, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske

razmatrao je pristigle prijedloge i dodijelio je nagrade uzimajući u obzir slijedeće kriterije:

 1. doprinos prepoznatljivosti, posebitosti, autentičnosti, identitetu hrvatske turističke ponude
 2. doprinos kvaliteti prostora
 3. cjelovitost i interdisciplinarnost u procesu planiranja i realizacije
 4. očuvanje okoliša, ekološka osviještenost, društvena i ekonomska održivost
 5. inovativnost i kreativnost u planiranju, pristupu i ponudi

Rezultati

Ukupno je pristiglo 24 prijedloga za ARTUR nagradu od čega 4 prijedloga realiziranih stručnih istraživanja i publikacija vezanih za arhitekturu i turizam.

U prvoj kategoriji INTERVENCIJE U TURISTIČKOM MJESTU – pristiglo je 5 prijedloga:

 1. Trg Stjepana Radića - Crikvenica
 2. Arhitektonsko-urbanističko uređenje Trga Petra Zoranića i Poljane Šime Budinića - Zadar
 3. Spomenik Hrvatske pobjede „Oluja 95“ - Knin
 4. Arheološki Park Tarsatički Principij i okolni javni prostori - Rijeka
 5. Uređenje centra naselja Podgora - Podgora

U drugoj kategoriji TURISTIČKI OBJEKTI – pristiglo je 7 prijedloga:

 1. Obiteljska kuća MR - Krk
 2. Novi Spa, hotels & resorts - Novi Vinodolski
 3. Design hostel Golly±Bossy - Split
 4. Hotel Split - Split
 5. Hotel "Vestibul Palace" - Split
 6. Boutique Hostel Forum + Caffe Forum - Zadar
 7. Turistički kompleks pet kuća za odmor - Sveti Petar u šumi

U trećoj kategoriji – TURISTIČKI SADRŽAJI – pristiglo je 8 prijedloga:

 1. Multifunkcionalna dvorana za sport i turizam - Delnice
 2. Muzej "Nin otok u središtu Eko parka Ninska laguna" - Nin
 3. Centar za posjetitelje Ivanina Kuća Bajek - Ogulin
 4. Izgradnja muzejske recepcije unutar sakralno-umjetničkog kompleksa Crkve Presvetog Otkupitelja – grobnice obitelji Meštrović u Otavicama-Ružiću
 5. Istria Experience point sa stanicom turističkog  vlakića i Park and ride sustavom – Umag
 6. Športsko-rekreacijski centar "Banj" i šetnica  - Šibenik
 7. Arsenal Zadar  - Zadar
 8. Kuća Turizma Istre – Poreč

U kategoriji - stručna istraživanja i publikacije – pristigla su 4 prijedloga:

 1. Istraživanje, preobrazba i sanacija prostora otoka
 2. Gradimo u kamenu -  Priručnik o suhozidnoj baštini i vještini gradnje
 3. Dubrovnik - centar iza grada Biblioteka Acta Architectonica
 4. Concept +green Daruvarske toplice EU autorski pilot projekt

Žiri je nakon razmatranja svih pristiglih prijedloga odlučio dodijeliti slijedeće nagrade:

U kategoriji INTERVENCIJE U TURISTIČKOM MJESTU – ARTUR nagrada se dodjeljuje projektu:

TRG STJEPANA RADIĆA - CRIKVENICA

LOKACIJA: Trg Stjepana Radića, Crikvenica
PREDLAGATELJ: NFO d.o.o.
INVESTITOR: Grad Crikvenica
AUTORI: Kata Marunica, Nenad Ravnić (NFO d.o.o.)
KOAUTORI: Dijana Pavić (NFO d.o.o.)
SURADNICI/SUDIONICI U PROCESU: Tatjana Liktar (vanjski suradnik), Tamara Marić, Sandra Perić (NFO d.o.o.); Juraj Jordanić (IEP d.o.o.), Branko Galić (Radionica statike d.o.o.); Damir Keglević (APZ HIDRIA d.o.o.); Željko Slovinac, Vladimir Kocet (Telektra d.o.o.); Lucija Ivas, Tomica Čudina (FOREL PROJEKT d.o.o.)
GODINA PROJEKTA: 2011
GODINA REALIZACIJE: 2013
AUTOR FOTOGRAFIJA: Ivan Dorotić, Goran Katić/Fotosvijet

Trg Stjepana Radića u Crikvenici autora iz studija NFO je primjer afirmativnog rješavanja zatečene prometne situacije, nedostatka jasnoće centričnosti mjesta, pristupa rivi i napora lokalne zajednice za stvaranjem novog identiteta grada koji se pokušava transformirati iz tzv vikendaške destinacije u primarno turističku što je Crikvenica oduvijek i bila.

Autori su svojim inovativnim pristupom stvorili polje novih događaja. Javni prostor se afirmirao u svojoj punoći i jasnoći i time naglasio sve turističke i urbane potencijale turističkog mjesta. Intervencija je vrlo lijepa, čista, nenametljiva, a jasno definira međuprostor gradske strukture i crte mora (rive). Detaljnim oblikovanjem plohe i urbanim designom nagla&ˇavaju suvremenost i daju poticaj daljnjem urbanom razvoju. Zatečena situacija pretvara se u red kao podloga budućih događaja.

Žiri je u ovom prijedlogu osjetio novum i napor male turističke sredine, te smatra da je način kojim se pristupilo ideji oblikovanja centra mjesta maksimalno pridonosi razvoju turizma. Stvaraju se nove vrijednosti kulturnih i turističkih događaja. Arhitekti su u ovom projektu uspješno dali samo okvir budućnosti, a sredina će ga svojom organizacijom života do kraja oblikovati.

U kategoriji TURISTIČKI OBJEKTI - ARTUR nagrada se dodjeljuje inovativnom konceptu koji je primijenjen na dva projekta te nagrada ide predlagatelju arhitektonskom uredu Studio UP za projekte Hostel Forum i Hostel Goli Bosi:

BOUTIQUE HOSTEL FORUM + CAFFE FORUM - ZADAR
LOKACIJA: Zadar, Široka ulica 20
PREDLAGATELJ: STUDIO UP d.o.o.
INVESTITOR: TURISTHOTEL d.d., Zadar
AUTORI: STUDIO UP + DGD /DAMIR GAMULIN DIZAJN/
SURADNICI/SUDIONICI U PROCESU: Jelena Martić, Izvor Simonović-Majcan, Marko Salopek, Robert Tičić, Sara Jurinčić, Vanda Trifunović, Hrvoje Šmidihen, Nikola Brlek, Rosa Rogina, Mirna Udovišić, Nikola Arambašić, Siniša Radić (strojarstvo), Vojislav Štrbac (elektroinstalacije), Milan Bjedov (vodovod i kanalizacija), Maksim Carević (zaštita od požara i zaštita na radu), Ante Uglešić (statika)
GODINA PROJEKTA: 2011. – 2012.
GODINA REALIZACIJE: 2013.
AUTOR FOTOGRAFIJA: Damir Žižić

te

DESIGN HOSTEL GOLLY±BOSSY - SPLIT
LOKACIJA: Split, Morpurgova poljana 2
PREDLAGATELJ: STUDIO UP d.o.o.
INVESTITOR: Safir d.o.o., Split
AUTORI: STUDIO UP/Lea Pelivan + Toma Plejić
SURADNICI/SUDIONICI U PROCESU: arhitektura: Antun Sevšek, Iva Denona Vusić, Jelena Martić, Domagoj Jurić, Ivan Grubišić Tasić, Paula Prkačin, Jasna Hrga, Robert Tičić; signalizacija: Damir Gamulin, Nenad Vukušić
GODINA PROJEKTA: 2010.
GODINA REALIZACIJE: 2011.
AUTOR FOTOGRAFIJA: Robert Leš

Dva projekta hostela Studia UP, u Splitu i Zadru, jedinstveni su spoj napredne arhitekture i specifičnog turističkog proizvoda koji ne samo da doprinose turističkoj ponudi, nego i lokalnim kulturnim identitetima. Ti beskompromisno suvremeni projekti su nastali bliskoj u suradnji arhitekata i drugih kreativnih disciplina, a ujedno su i uzorni primjerni investitorske hrabrosti i odlučnosti da se uđe u eksperiment na osjetljivom tržištu i na najprestižnijim urbanim lokacijama. Također, projekti su tehnički i konceptualno inteligentno osmišljeni kako bi se postigla maksimalna brzina izvedbe te osigurala jednostavna i efikasna realizacija. Hostel u Splitu smješten je u povijesnoj jezgri uz Dioklecijanovu palaču, u zgradi s prijelaza 19. na 20. stoljeće koja je doživjela više transformacija, a čija je prethodna namjena bila robna kuća. Arhitekti su zadržali tipične elemente trgovačke zgrade: ostakljeni lift i pokretne stepenice te su od tih naoko ordinarnih tehničkih elemenata stvorili atrakciju i oko njih formirali atraktivne zajedničke prostore. Hostel u Zadru je smješten na kraju antičkog foruma, a uz romaničku crkvu Sv. Donata. Hostel je ugrađen u bivšu uredsku zgradu, a polazište za koncept jest atraktivan pogled preko foruma prema moru i otocima. U oba projekta smještajne jedinice su raznolike, riješene inovativno i duhovito, te iskorištavaju postojeće prostorne kapacitete do maksimuma. Sobe u Splitu su raznolikih kapaciteta i karaktera , od „japanskih“ soba za više posjetitelja koji spavaju u nišama do dvoetažnih studija u potkrovlju. U Zadru je pak unutar skučenog formata postojeće uredske zgrade zahvaljujući duhovito i neobično projektiranom interijerima (spavanje „u prozoru“, igra ogledalima...) stvorena hedonistička atmosfera koja se oslanja na atraktivnost lokacije. Restoran-bar u Splitu, te caffe bar u Zadru u povijesne ambijente upisuju novu estetiku, a hosteli nude prostore koji su zanimljivi i turistima i lokalnoj zajednici te doprinose socijalnim urbanim dinamikama. Oba projekta obraćaju se publici koja traži urbanu kvalitetu i jedinstvenost na internacionalnoj razini. Daleko od šablona, autocenzure, ti projekti se samouvjereno nadograđuju na arhitektonsku i urbanu tradiciju u Hrvatskoj, te pokazuju da uspješna turistička arhitektura može predstavljati i kulturni doprinos. Također, oba su uzorni primjer urbanog recikliranja postojećeg građevnog fonda, jedne od ključnih tema revitalizacije, obnove i razvoja hrvatskih gradova.

U istoj kategoriji ‐ TURISTIČKI OBJEKTI – žiri je odlučio dati i posebno priznanje projektu:

HOTEL SPLIT - SPLIT
LOKACIJA: Strožanačka 20, 21312 Podstrana
PREDLAGATELJ: ARHIPOLIS d.o.o.
INVESTITOR/NARUČITELJ/IZDAVAČ/: obitelj Tomić
AUTORI: Neno Kezić d.i.a., Srđan Lukšić d.i.a. , (ARHIPOLIS)
SURADNICI/SUDIONICI U PROCESU: Matea Marinović d.i.a. Maja Zelić d.i.a.  (arhitektonska suradnja), Eng Projekt ( strojarske i elektroinstalacije), Zorana Zaratin Vušković d.i.g .( konstrukcija), Mila Pažin d.i.g. (fizika zgrade)
GODINA PROJEKTA: 2010.
GODINA REALIZACIJE: 2012.
AUTORI FOTOGRAFIJA: Neno Kezić, Srđan Lukšić (ARHIPOLIS), Davor Crnogorac (HELIFOTO)

Smješten u kaotičnom kontekstu suburbijske apartmanske izgradnje srednje Dalmacije, Hotel Split je kritički odgovor na dereguliranu devastaciju hrvatske obale. Obiteljski hotel manjeg mjerila dobar je primjer kako smještajni kapaciteti mogu biti drugačiji od ekstrema apartmanskog smještaja „sitne granulacije“ i velikih hotelskih kompleksa, a da su pri tome i ekonomski uspješni i urbanistički prikladni. Hotel visoke kategorije je kompaktan i tipološki inovativan, a sve projektantske odluke su u službi izvlačenja maksimuma iz datosti parcele skučene između jadranske magistrale i plaže. Organiziran je oko intimnog atrija s nizom terasa koji se po potrebi može natkriti, a sve sobe imaju direktan pogled prema moru. Zajednički prostori ravnomjerno su raspoređeni po svim etažama hotela uključivo i ravni krov sa bazenom što ga čini živom cjelinom. Projekt zadovoljava najviše energentske standarde, a na temu održivosti i društvene korisnosti nadovezuje se i inicijativa izvedbe obalne šetnice – lungo marea – u Podstrani.

Također, pohvaljuje se intencija investitora da u kontekstu zelene gradnje odnosno zelenog hotela intervenira u objektu i okolnom prostoru s više hvale vrijednih zahvata pri čemu se posebno ističu visoki stupanj energetske učinkovitosti, primjena obnovljivih izvora energije za grijanje odnosno hlađenje objekta, primjena tehnologija za efikasno korištenje vodnih resursa, kišnice u kontekstu održive krajobrazne arhitekture, energetski efikasne LED rasvjete, korištenje eko i recikliranih materijala u procesu poslovanja i niz drugih elemenata kojima se o potrebi ozelenjavanja prostora u kojem živimo i radimo, osvješćuju kako zaposlenici tako i gosti hotela.

U kategoriji – TURISTIČKI SADRŽAJI– posebno priznanje se dodjeljuje projektu:

 

MUZEJ "NIN OTOK U SREDIŠTU EKO PARKA NINSKA LAGUNA"
LOKACIJA: Nin
PREDLAGATELJ: Turistička zajednica Grada Nina
INVESTITOR: Grad Nin, Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma, Turistička zajednica Grada Nina
AUTORI: BOS PROJEKT d.o.o. Zadar, Ured ovlaštenog arhitekta Denis Koren, D&Z d.o.o. Zadar, APZ d.o.o. Zagreb i dr.
KOAUTORI: Grad Nin, Turistička zajednica Grada Nina, Vitlov d.o.o. Zadar, Anamarija Zubčić Zjačić, dipl. ing. agr.
SURADNICI/SUDIONICI U PROCESU: Komunalije i odvodnja d.o.o. Nin, Gortan Zadar d.o.o. Zadar, Perun d.o.o. Ninski Stanovi
GODINA PROJEKTA: 2000. - 2013.
GODINA REALIZACIJE: 2013. - 2013.
AUTOR FOTOGRAFIJA: Arhiva Grad Nin, Arhiva Turistička zajednica Grada Nina, Marija Dejanović, Marijana Ramov

Projekt prezentira kontinuirano uređenje javnog prostora posljednjih desetak godina kroz arhitektonsko oblikovanje i uređenje starogradske jezgre na malenom otočiću i novih dijelova grada prilagođeno modernom načinu života domaćeg stanovništva i potrebama posjetitelja i turista. Vidljiva je jasna vizija razvoja "Muzeja Nin-otok u središtu Eko parka Ninska laguna" s jedinstvenim konceptom lokaliteta starogradske jezgre Nina na otočiću uronjenog u jedinstveni lagunarni svijet, što pridonosi prepoznatljivosti, posebnosti i identitetu ukupne turističke ponude. Pokrenuto je sinergijsko djelovanje svih zaduženih za razvoj grada i turizma u cjelini, sa svrhom brižljivog urbanističkog i arhitektonskog uređenja vrijedne kulturne i prirodne baštine Nina. Vodilja pri uređenju prostora je inovativnost i kreativnost, što pokazuju i realizirani projekti, kao što su: uređenje kompleksa crkve sv.  Križa i multimedijalnog prostora u Baroknoj kući, izgradnja poslovne zgrade i suvremenog TIC-a, uređenje glavne ulice i središnjih gradskih trgova te trga uz Donja gradska vrata, uređenje lokaliteta Rimskog hrama i fasada starih zgrada, obnova urušenih objekata u staroj gradskoj jezgri i zidina, postavljanje rasvjete, hortikulturno uređenje i opremanje parkova i javnih prostora, rekonstrukcija Gornjeg gradskog mosta uređenje pozornice za kulturno ljeto, obnova stare školske zgrade, uređenje prvog spomen Parka Petru Zoraniću Ninjaninu, uređenje lokaliteta vile urbane s rimskim mozaicima, izgradnja kamenih zidova uz glavne ulice, unificirani štandovi kod Donjeg mosta, uređenje Liburnske obale uz zidine starogradske jezgre, otvaranje Parka prirode Solana za posjetitelje, postavljanje spomenika knezu Branimiru i preseljenje spomenika Grgura Ninskog, postavljanje welcome tabli i smeđe signalizacije, uređenje šetnica te parkirališta na Branimirovoj obali i Obali Spile, hortikulturno uređenje povijesne jezgre i okoliša obale uz Donji gradski most, uređenje odmorišta i pristupne staze do crkve sv. Nikole, otvaranje Muzeja soli, izgrađeni su javni sanitarni prostori, izgrađena je zelena tržnica. U ukupnoj realizaciji uređenja prostora razvija se koncept Eko park Ninska laguna. Među posljednjim realiziranim projektima je oblačenje čekaonica za autobuse sa edukativnim plakatima koja prikazuju ptičji svijet u Eko parku Ninska laguna i spomeničku vrijednost Muzeja "Nin otok". Ambijentalna vrijednost Nina nije narušena, a primijećeno je širenje utjecaja uređenja u starogradskoj jezgri u nove urbane cjeline. Ovako osmišljenim konceptom razvoja i realiziranim projektima Nin je promijenio svoj identitet te je od jedne zapuštene seoske  sredine postao čaroban i ugodan gradić za življenje i boravak turista. Kontinuirano uređenje Nina potvrđeno je mnogim priznanjima i nagradama, među kojima je i izbor za europsku destinaciju izvrsnosti – EDEN brend.

U kategoriji - STRUČNA ISTRAŽIVANJA I PUBLIKACIJE – posebno priznanje se dodjeljuje:

„ISTRAŽIVANJE, PREOBRAZBA I SANACIJA PROSTORA OTOKA VIRA“ – urbanistička radionica
LOKACIJA: Otok Vir i zadarska regija
PREDLAGATELJ: Arhitektonski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Katedra za urbanizam prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu, Zagreb,
NARUČITELJ/IZDAVAČ/: - lokalna samouprava / Općina Vir
AUTORI: Studenti i nastavnici Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (koordinator projekta: Prof.dr.sc. Tihomir Jukić)
SURADNICI/SUDIONICI U PROCESU: - Općina Vir (načelnik Općine Kristijan Kapović), - Županijski zavod za prostorno uređenje (ravnateljica Nives Kozulić, dipl.ing.arh.) - Zadarsko društvo arhitekata (Darko Franceschi, dipl.ing.arh)
GODINA PROJEKTA: 2012.
GODINA REALIZACIJE: 2012/13
AUTOR FOTOGRAFIJA: Studenti i nastavnici AF-a

Otok Vir godinama je sinonim za drastično i neurbano trošenje teritorija, no on je i fenomen i činjenica koju nije moguće ignorirati. Obzirom na veliki smještajni kapacitet u prostoru s malo klasičnih atrakcija, može se reći da je otok Vir u rudimentarnom smislu ekonomski uspješan. Može li se takva neobična situacija privesti višem stupnju urbanosti? Je li moguće ugraditi u otok Vir nove elemente koji će bezobličnoj konurbaciji osigurati jasniji identitet i dugoročnu održivost? Radionica provedena na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu hvata se ukoštac sa aktualnom problematikom hrvatske obale za koju ne postoji razvijeni disciplinarni instrumentarij nego je potrebno pronalaženje svježih, autentičnih prijedloga koji ne bježe od stvarnosti nego su optimistično okrenuti prema budućnosti. Brojni studentski prijedlozi čine vrijedan repozitorij ideja među kojima se mnogi bave proširenim konceptima turizma i unošenja nove vitalnosti u Vir, a radionica svoj društveni smisao zadobiva kroz blisku suradnju s lokalnom zajednicom i Županijom. Uz puno entuzijazma, rezultati su prezentirani nizom izložbi i diskusija, realizirana je i publikacija, pa je znanje generirano u akademskom rad nadišlo isključivo edukacijske okvire i ušlo u aktivni odnos prema konkretnom prostoru.

Skulptura nagrade ARTUR djelo je akademskog kipara Alema Korkuta koja simbolizira neraskidive i nužne veze izgrađenog okoliša i prirode.

Nadamo se da će ovi prepoznati i priznati dobri projekti uspješne integracije arhitekture i turizma  postati  uzorni primjeri i modeli kakvih ćemo u budućnosti viđati sve više.

Zahvaljujemo svima koji su se prijavili na  nagradu ARTUR i čestitamo nagrađenima.

 

Više informacija o projektu pročitajte na http://artur.d-a-z.hr/

 


Pokrovitelji programa:
              

Potpora:
          

Sponzori programa:

          

Medijski partneri:
                  

Ostalo

GIO 2022

Godišnja izložba ostvarenja u 2022. – nominacije i nagrada za životno djelo

20/03/2023
DAZ/UHA
Otvorenje Godišnje izložbe i dodjela Nagrada UHA-e planirani su u svibnju 2023. godine u Zagrebu.

Podcast

Prednji Plan #13 / RECIKLUS ep.1: Komuniciramo o komunikaciji

17/03/2023
Filip Pračić
Kao najavu za drugu sezonu Prednjeg plana, odlučili smo snimiti tri kratke epizode u kojima se osvrćemo na prethodno snimljene epizode kroz 2022. godinu.

Članstvo

Programi Društva arhitekata Zagreba u 2023. godini/ Poziv na učlanjenje i obnovu članarina

16/03/2023
DAZ
Zahvaljujemo se svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaje te pozivamo nove članove na učlanjenje!

Izložba

Otvorenje izložbe - Blaž Budja: Skice TR3 - Ljubljana - Slovenija

01/03/2023
DAZ

U četvrtak 2. ožujka 2023., u 18 sati u Oris Kući arhitekture (Ulica kralja Držislava 3 u Zagrebu), otvara se izložba slovenskog arhitekta Blaža Budje: Skice TR3 - Ljubljana - Slovenija.

Priopćenje

Reakcija HDD-a povodom novoraspisanog natječaja Hrvatske turističke zajednice

01/03/2023
DAZ/HDD
Cjeloviti tekst reagiranja pročitajte u nastavku.

Predavanje

Međuzavisnost ekonomskog i arhitektonskog prostora u funkciji održivog razvoja

27/02/2023
DAZ
Predavanje će održati doc. dr. sc. Marko Šundovu organizaciji Znanstvenog vijeća za arhitekturu, urbanizam i uređenje prostora HAZU održati u četvrtak, 2. ožujka 2023. s početkom u 12 sati u dvorani Knjižnice HAZU, Strossmayerov trg 14, Zagreb.

Nagrada

Objavljen je Pozivni natječaj za dodjelu Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2022. godinu

20/02/2023
DAZ
Ministarstvo kulture i medija objavilo je Pozivni natječaj za dodjelu Nagrada „Vladimir Nazor“ za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma za 2022. godinu. 

Stručno putovanje

Sajam BAU 2023 16.-18.04.2023. Munich

09/02/2023
DAZ
Društvo arhitekata Zagreba poziva članove i sve zainteresirane na posjet sajmu BAU i stručni obilazak Munchena. Programu se za SSU vrednuje s 8 bodova. Prijave za putovanje do 13.3.2023.

 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:


  


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


 •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2023 DAZ.