Dani zagrebačke arhitekture

Najavljujemo Dane zagrebačke arhitekture 2012!

Autor/izvor: DAZ 12/04/2012

Prošle godine DAZ je organizirao prve Dane zagrebačke arhitekture, trodnevnu manifestaciju koja je obuhvatila predstavljanje Arhitektonskog vodiča Zagreba, predavanja autora zgrada uvrštenih u vodič i stručni obilazak nekih od najboljih zagrebačkih realizacija. Zahvaljujući odličnom odazivu i interesu struke i javnosti, DAZ i ove godine organizira Dane zagrebačke arhitekture s posebnom temom - stambena arhitektura na početku 21. stoljeća.

Društvo arhitekata Zagreba organiziralo je u svibnju 2011. godine prve Dane zagrebačke arhitekture. Program su sačinjavala predavanja, prezentacije te obilasci istaknutih arhitektonskih ostvarenja sa stručnim vodičima i autorima. Zahvaljujući odličnom odazivu i zahvalama učesnika, autora, profesionalaca i građana kojih je više od 200 sudjelovalo u programu, DAZ nastavlja s organizacijom manifestacije Dani zagrebačke arhitekture i ove godine krajem svibnja / početkom lipnja, sa svrhom promocije zagrebačke stambene arhitekture na početku 21. stoljeća.


DZA 2011: Predavanje u DAZ-u

Svrha programa je upoznavanje i educiranje stručne i šire javnosti sa stambenom arhitekturom, koja je tema ovogodišnjih Dana zagrebačke arhitekture, novim istaknutim arhitektonskim projektima, kao i planovima izgradnje i urbanizacije grada Zagreba. Očekujemo velik odaziv od članova, osoba iz struke i iz bliskih struka, javnosti, građanstva, medija te kolega iz regije.
DZA 2011: Organizirano stručno vodstvo i prezentacija istaknutih građevina

Ovogodišnja tema DZA je „stambena arhitektura 21. stoljeća u Zagrebu“. Što je stanogradnja danas? Kakvi su standardi izgradnje stanova? Tko projektira i gradi kvalitetne stanove? Kakve se danas tipologije stanova najčešće susreću? To je ujedno prilika da se uz profesionalne vodiče i autore projekata  pogledaju različite tipologije stanova izgrađenih zadnjih 12 godina, od stanova u urbanim vilama u podsljemenskoj zoni, preko luksuznih stanova u centru grada do stanova u poticanoj stanogradnji.


DZA 2011: Prezentacije i druženje u Gliptoteci

Program je namijenjen arhitektima i urbanistima iz cijele regije, drugim srodnim profesijama i kulturnim djelatnicima te građanima. Svi koje zanimaju arhitektonska, urbanistička ostvarenja stambenih  objekata, izgrađenih zadnjih 12 godina su dobrodošli na Dane zagrebačke arhitekture.

Također je važno predstaviti stambena ostvarenja i vrijedne prostore u gradu onima koji donose odluke vezane uz prostorno uređenje, kako bi se kreirale pretpostavke za kvalitetne buduće odluke vezane uz prostorne planove. Stoga očekujemo da će na stručnom obilasku i ostalim aktivnostima (predavanja, radionice) biti prisutni  i predstavnici javne uprave i lokalne samouprave te predstavnici medija koji posredno mogu educirati i širu javnost.
DZA 2011: Obilazak građevina s predstavnicama gradske uprave i medijima

Tokom Dana zagrebačke arhitekture planiran je obilazak istaknutih stambenih ostvarenja na području grada Zagreba, prezentaciju objekata od strane samih autora ili vodiča, predavanja i diskusija na temu stanogradnje, radionice, okrugle stolove, uz svečano otvorenje Dana zagrebačke arhitekture.

Dani zagrebačke arhitekture održat će se u razdoblju od 29. svibnja do 2. lipnja 2012. godine.
DZA 2011: Obilazak istaknutih građevina

Fotografije DZA 2011: Miljenko Bernfest, Tihomil Matković, Vesna Vrga Perović

Izvještaj s prošlogodišnjih Dana zagrebačke arhitekture pročitajte ovdje.

Sponzori

Zagrebgradnja d.o.o. - Generalni sponzor

Ban centar i Bundek centar - Zlatni sponzorYtong - srebrni sponzorVMD PROMET - brončani sponzorPBZ nekretnine - brončani sponzor

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

 • Rezultati

  DOM ZA STARIJE DUBRAVA

  30.8.2023.

  Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

 • Rezultati

  Prostor središta Trešnjevke

  23.12.2020.

  Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

 • Rezultati

  Dječji vrtić Brezovica

  15.12.2020.

  Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI. 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


 •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.