Poziv

Henkel Art Award 2013

Autor/izvor: DAZ 13/03/2013

Otvoren je Henkel Art.Award. natječaj za 2013. godinu. Henkelova nagrada za mlade umjetnike u vrijednosti od 35.000 EUR.

Kompanija Henkel za srednju i istočnu Evropu, ove godine, dodjeljuje Henkel Art.Award nagradu za umjetnost po dvanaesti put. Nagrada je namijenjena kreativnim umjetnicima iz 23 zemlje regije, a dodjeljuje se u suradnji sa KulturKontakt Austria centrom i Muzejom moderne umjetnosti u Beču (MUMOK).

Pored novčane nagrade od 7.000 EUR, pobjednik će dobiti priliku organizirati izložbu u zemlji porijekla, kao i samostalnu izložbu u muzeju MUMOK u Beču, čime ukupna vrijednost nagrade iznosi 35.000 EUR.
„Umjetnost doprinosi međusobnom razumijevanju, a time i pozitivnom odnosu među ljudima“, kaže Günter Thumser, predsjednik kompanije Henkel CEE. „Našom Henkel.Art.Award. nagradom želimo potaknuti razvoj u istočnoj Evropi.“
Henkel Art.Award nagrada će još jednom odati počast izvanrednim i inovativnim radovima vizualnih umjetnika u domeni slikanja, crtanja, fotografije, video sadržaja i instalacija.

Eminentni međunarodni žiri će se sastati na ljeto 2013. godine kako bi nominirali pet finalista, dok će pobjednik biti proglašen na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Beču, koja će biti održana u studenom 2013. godine.
Dodatno, u suradnji sa KulturKontakt Austria centrom, kompanija Henkel i ove godine dodjeljuje stipendije u vrijednosti od 2.000 EUR za mlade umjetnike iz istočne Evrope, dok će dobitnik biti odabran među učesnicima programa „Umjetnici na radnom boravku“ (Artists-in-Residence).

Dodatne informacije o Henkelovoj nagradi za umjetnost možete pronaći na web-u: Henkel Hrvatska; Henkel Art.Award; i na Facebook-u.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: