potres 2020

DAZ na sastanku savjeta za Gornji i Donji grad

Autor/izvor: DAZ 17/04/2020

DAZ je na poziv Grada Zagreba 17.travnja 2020. sudjelovao na prvom sastanku Savjeta za obnovu Gornjeg i Donjeg grada

Predstavnik Društva arhitekata Zagreba sudjelovao je na prvom sastanku Savjeta za obnovu Gornjeg i Donjeg grada koji je iniciran od strane Grada Zagreba i Zavoda za prostorno planiranje.

Na sastanku je ukratko prezentiran cilj rada Savjeta te predložena organizacija rada. Savjet će biti organiziran u radnim skupinama, čiji predstavnici će biti članovi Savjeta. Radne skupine i Savjet predlagat će program i rješenja za cjelovitu i sustavnu obnovu Gornjeg i Donjeg grada, kao i strateški promišljati razvoja Grada Zagreba u cjelini.

Stav DAZ-a je da ovaj Savjet treba biti drugi ili treći korak, koji može paralelno koegzistirati, ali primarni zadatak svima nama je pomoći i usmjeriti posebni Zakon o obnovi Zagreba i okolice u pravom smjeru, koji se priprema na razini Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. On treba biti dovoljno kvalitetan i stručan kako bi omogućio kvalitetne provedbene dokumente i implementaciju.

U daljnjem radu DAZ, kao najveće neovisno i dobrovoljno udruženje arhitekata, inzistirati će na izvršnosti odluka stručnih Radnih skupina i Savjeta, kako bi rješenja koja će biti donesena bila stručna i kvalitetna, na dobrobiti građana grada Zagreba i Republike Hrvatske.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: