Hotelski kompleks Plitvice

Opis

Oblik zgrade hotela je rezultat prilagodbe zadanim uvjetima kako bi se maksimalno iskoristile prednosti ukopavanja u prirodni teren. Formirane su 2 zone korištenja - javni dio prema pristupnoj cesti (pristupni trg, terasa restorana i parkirališna površina) i privatni dio prema zelenilu i rekreativnoj zoni ("dvorište hotela"). Hotel sačinjavaju 2 volumena - niski volumen čini javni dio - zajednički javni sadržaji, a visoki volumen intimniji prostori - sobe.
Hotel ima 206 smještajnih jedinica, a od zajedničkih sadržaja izdvaja se hotelski restoran, kongresna dvorana za cca 400 sjedećih mjesta, wellness sa bazenom, 10 tak sauna i ostalim pripadajućim sadržajima, te nizom vanjskih sportskih terena koji su formirani na terasama oko hotela.
Vile u naselju su smještene u 2 grupe: južni kompleks čini 15 vila, tip1 sa po 8 smještajnih jedinica (soba), a tip 2 su formirale 3 vile na istočnom dijelu kompleksa sa reprezentativnim pogledom prema udolini i po 6 smještajnih jedinica (apartmana). Vile imaju još dodatno 138 smještajnih jedinica.
Samostojeća zgrada restorana koja je naslonjena na zajednički pristupni trg hotela funkcionira kao neovisan objekt, orjentiran nacionalnoj kuhinji za cca 150 sjedećih mjesta za vanjske korisnike kompleksa.

Tip projekta Turizam
Status projekta Projekt
Godina projektiranja 2012
Lokacija Plitvička Jezera
Općina Rakovica
Broj mjesta 700
Površina 0 m2

Tvrtke koje sudjeluju
Studio obris d.o.o. Autor

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.