Kalendar

Najveća regionalna konferencija i sajam kulture građenja i održivog razvoja – ArhiBau.hr

01.07.2021 - 09.10.2021
Ciklus: ArhiBau 2021
Konferencija

Posjetite zagrebačku Arenu od 07. do 09. listopada 2021. godine i sudjelujte u dugo očekivanom sajmu te dvojezičnoj konferenciji s glavnim fokusom na održivosti u urbanizmu, arhitekturi i graditeljstvu, podizanju standarda stanovanja i obnovi potresom pogođenih područjima.

NOVI DATUM SAJMA I KONFERENCIJE!
 
Po prvi puta u regiji održat će se ArhiBau, sajam kulture građenja i održivog razvoja. U organizaciji Društva arhitekata Zagreba, od 07. do 09. listopada 2021., zagrebačka Arena ugostit će predstavnike regionalne arhitekture, graditeljstva i građevinskog sektora, kao i druge važne dionike u industriji. Osim mogućnosti za poslovne susrete, posjetitelji će imati prilike  saznati sve o novim trendovima u industriji graditeljstva, upoznati hrvatske i strane proizvođače, te proizvode, usluge i zelene tehnologije u graditeljstvu, koje će biti okosnica buduće zelene i digitalne tranzicije.
 
Europski zeleni plan u fokusu 
Osnovna tema  dvojezične konferencije je bazirana na novoj inicijativi Europske Komisije, novi europski Bauhaus, koji ima za cilj provesti europski zeleni plan. Zadatak nije nimalo lak, pogotovo u doba pandemije koronavirusa, klimatskih promjena i prirodnih katastrofa, kao što su potresi na Zagrebačkom području i području Sisačko-moslavačke županije. 
 
„ArhiBau 2021 je zamišljen kao sajam arhitekture, graditeljstva i održivog razvoja te međunarodna konferencija na kojoj će sudionici razmatrati budućnost prostora u Republici Hrvatskoj i šire, uz upravljanje rizicima i krizama, ali i uočenim potencijalima za razvoj.“, izjavio je Tihomil Matković, predsjednik Društva arhitekata Zagreba. 
 
Okosnica programa ArhiBau je ekološko, ekonomski isplativo i energetski učinkovito usmjerenje planiranja, projektiranja, gradnje, održavanja i upravljanja zgradama i infrastrukturom te , dostupnosti i cjenovne pristupačnosti obnovljenih ili novih prostora, ali i budućih ulaganja u sektorima arhitekture i graditeljstva. Stoga su osnovne programske cjeline konferencije: Okviri kulture građenja u 21. stoljeću, Urbanizam 2021, Dani zagrebačke arhitekture 2021, Kulturna baština 2021 te ARTUR – Arhitektura i turizam 2021. 
 
Prilika za Hrvatsku da podigne standarde stanovanja i života
Važnost klimatskih promjena i utjecaja na okoliš u svim aspektima svojeg djelovanja prepoznali su i iz Zelene banke (EBRD), koji su podržali stručnu konferenciju ArhiBau te je direktorica EBRD-a za Hrvatsku Victoria Zinchuk izjavila: „Drago nam je da EBRDove inicijative Zeleni gradovi i Urbana regeneracija prate ciljeve ArhiBau konferencije. Raduje nas što ćemo imati priliku podijeliti svoje iskustvo i pomoći Hrvatskoj da prepozna ogromne mogućnosti koje nudi zelena ekonomija. Kao banka, EBRD se obvezala osigurati financijska sredstva i savjetodavnu podršku za poticanje ulaganja u zelene i održive projekte u Hrvatskoj.“
 
Značaj nove inicijative Europske Komisije i ArhiBau sajma i konferencije za regiju i Republiku Hrvatsku istaknula je hrvatska europarlamentarka Željana Zovko: „Zadovoljstvo mi je kao članici Odbora za kulturu i obrazovanje i članici prijateljske skupine zastupnika za Novi europski Bauhaus sudjelovati na sajmu i konferenciji ArhiBau. Smatram da je ovaj događaj izvrsna prilika za razmjenu mišljenja i generiranje novih rješenja za daljnju zelenu i digitalnu tranziciju te održivu i klimatski neutralnu budućnost EU-a.“
 
Prijave za izlagače – do kraja kolovoza
Interes za događanje izuzetno je velik što dokazuje do sada zaprimljeni broj prijava iz cijele regije. Prijave traju do kraja kolovoza i zaprimaju se na www.arhibau.hr ili na e- mail adresama: sajam@arhibau.hr i konferencija@arhibau.hr. Za sudjelovanje na sajmu bit će nužno pripremiti covid putovnice.
Sajam i konferencija održavaju se u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom i pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva turizma i sporta te Grada Zagreba. 
 
Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a za Hrvatsku
 
Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

ArhiBau 2021

Sajam Kulture građenja i održivog razvoja s temom "Budućnost nakon kriza - inicijativa Novog europskog Bauhausa".

Iz ciklusa

09.05.2022 - 31.07.2022
PRODULJEN ROK: Poziv stručnjacima na prijavu radova konferencije ArhiBau.hr

08.10.2021 - 09.10.2021
ArhiBau - najveći sajam graditeljstva u regiji u listopadu u Areni Zagreb

07.10.2021 - 07.10.2021
Otvoren je ArhiBau 2021

07.10.2021 - 09.10.2021
Održan je prvi međunarodni sajam i konferencija ArhiBau


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.